Murat Ülker'in kaleminden Nijerya: Afrika’da bir GOYA

Murat Ülker'in kaleminden Nijerya: Afrika’da bir GOYA

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Nijerya ve İskoçya fabrikalarına yaptığı ziyaretten sonra bir yazı kaleme aldı. 'Afrika'da bir GOYA' başlıklı yazısında Nijerya'dan bahseden Ülker, "Bambaşka kültürlerde, topraklarda nesiller boyunca kurup büyüttüğümüz ya da bünyemize kattığımız markaların büyüdüğünü görmek benim için her zaman çok keyifli bir keşif ve iftihar vesilesidir" dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Afrika ülkesi Nijerya'ya yaptığı seyahatten bahseden bir yazı kaleme aldı. Yazısına Nijerya'dan genel bir bakışla başlayan Ülker, ülkenin tarihi ve siyasi yapısı hakkında bilgiler verdi.

Nijerya'daki GOYA ekibinden bahseden Ülker, ülkede elektrik altyapısı olmadığına ve istihdam oranının da düşük olduğuna dikkat çekti. Şehirde toplu ulaşım için ağırlıklı olarak küçük motosikletler, triportörler ve muhtelif büyüklükte minibüsler kullanıldığını aktaran Ülker, Nijerya'nın Dünya Bankası Endeksi’ne göre lojistik altyapı açısından 110. sırada yer aldığını hatırlattı.

SATIŞIN YÜZDE 80'İNİ YERLİ ÜRÜNLER OLUŞTURUYOR

Yazısında, "Nijerya pazarındaki satışımızın yaklaşık yüzde 80lik payını yerli ürettiğimiz ürünler oluşturmakta" diyen Ülker, "Başta İngiltere olmak üzere diğer fabrikalarımızda üretilen ürünleri de ithal ederek pazara ulaştırıyoruz" dedi.

Lagos'taki fabrikalarının Sahra Altı Afrika bölgesi için önemli bir üretim üssü olduğunu kaydeden Ülker, "Alanlarında ziyadesiyle tecrübeli uzmanlardan oluşan yerel yönetim ekibimiz ile pladis’in global sinerjisinden istifade en iyi uygulamaları benimseyerek sürekli gelişim hedefiyle faaliyet gösteriyoruz. Yaptığımız yatırımlarla tesislerimizi büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz" diye yazdı.

"AÇIK PAZARDA GOYA"

Nijerya’da ticaretin başlıca unsurlarından birinin açık pazarlar olduğunu belirten Ülker, "Ülke genelinde toplam 223 açık pazar bulunuyor. Hem toptan hem perakende satış yapılan bu yerler, bir görenin bir daha unutamayacağı etkileyici bir görsel deneyim sunuyor" ifadelerini kullandı.

"Afrika, görsellere bakınca birçoğumuzu geri kalmışlığı ile yoksulluğu ile tedirgin eder" diyen Ülker, "Afrika’daki ya da Nijerya’daki enerjiyi ancak oraya seyahat edince hissedebilirsiniz" dedi.

"KEŞKE SİZ DE AFRİKA'YI YAKINDAN TANIYABİLSENİZ"

Afrika'da, 'Buradan' fark edilmeyen enerjinin insanı sarmalayacağını söyleyen Ülker, "insanların her türlü yaşam koşullarına rağmen mutluluğu, size kahkahalarla gülmeyi yeniden hatırlatır ve şükredersiniz. Ben de öyle yaptım" diye yazdı.

Ülker, "Pandeminin, savaşın, ekonomik zorlukların ortasında bu ziyaret bana iyi geldi. Keşke siz de Afrika’yı yakından tanıyabilseniz…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN