Ruslar bu yaz Türkiye’de ‘ev’lenecek

Ruslar bu yaz Türkiye’de ‘ev’lenecek

Rusya vatandaşlarının yurtdışında gayrimenkul satın alma talepleri yükselişe geçti. 2019 yılının ilk yarısında Türkiye’den ev satın almak isteyen Rusların sayısı neredeyse üç kat artış gösterdi.

Yılın ilk yarısında Türkiye’den gayrimenkul almak isteyen Rusya vatandaşlarının sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2.8 kat arttı. Türkiye, Rusların en çok ev satın almak istediği ülkeler arasında dörtten ikinci sıraya yükseldi. Diğer yandan Türkiye’deki evlere Rusya’nın yanı sıra Irak, İran, Afganistan ve Suudi Arabistan vatandaşları da yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye’deki gayrimenkul taleplerine yönelik artışın en önemli nedeni liradaki değer kaybı. Nitekim yılın ilk yarısında lira, dolar karşısında yaklaşık yüzde 8 oranında değer kaybetti. Uzmanlara göre, Türkiye’de gayrimenkul alımının oturma izni hakkı da sağlaması talep oluşturan etkenler arasında.

Türkiye’deki evleri en çok tercih eden kesim ise hala emekliler. Ruslar, Türkiye’de en çok 80-100 bin euro bandındaki evlere ilgi gösteriyor. Rus analistler “Avrupa’da bu fiyatlara iyi bir gayrimenkul bulmak imkânsız, ama Türkiye’de gerçek” diyor. Rusların ayrıca Gürcistan’daki ev satın alma taleplerinde de geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4.7 kat artış gözlendi. Ülkede ayrıca yatırım amaçlı evler de aktif biçimde tercih ediliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN