Site aidatlarında yeni dönem: Haksız aidat artışına ağır yaptırımlar geliyor

Site aidatlarında yeni dönem: Haksız aidat artışına ağır yaptırımlar geliyor

Site yönetim firmaları için yeni denetim dönemi başlıyor. Bakanlık, haksız aidat artışı yapan şirketlere karşı cezai yaptırımlar uygulayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, site yönetim şirketlerine yönelik yasal bir düzenlemenin hazırlık aşamasında olduğunu açıkladı. Kurum, "Yönetim şirketlerini yetkilendireceğiz, her önüne gelen bu işi yapamayacak. Tüm sektörü kapsayan bir denetim ağı kuruyoruz" dedi.

Bakan Kurum, Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 5. Gayrimenkul ve Tesis Yönetim Zirvesi’nde konuştu. Site ve tesis yönetimi alanındaki çalışmaların Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Kurum, bu alandaki hizmetlerin yaşam kalitesine katkı sunduğunu ve istihdam sağladığını belirtti.

AİDATLARA FAHİŞ ZAM YAPANLARA YAPTIRIM

Kurum, yeni sistemle birlikte yılda en az bir kez tüm site yönetimlerinin denetleneceğini söyledi. Vatandaşların da doğrudan Bakanlığa başvurarak denetim talep edebileceğini belirten Kurum, "İyi niyetle çalışan yönetimleri destekleyeceğiz, ancak haksız aidat artışı yapanlara karşı gerekli tüm adımları atacağız" diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE TAKİP GÜÇLENECEK

Bakanlık, site yönetim süreçlerini dijital ortama taşıyacak bir yazılım sistemini de devreye almayı planlıyor. Kurum, bu sistem sayesinde hem karar süreçlerinin hızlanacağını hem de verilerin daha etkin yönetileceğini belirtti. Ayrıca, dijitalleşme sayesinde hizmet kalitesinin artması ve maliyetlerin düşmesi hedefleniyor.

Son olarak aidatların makul seviyelere çekilmesi çağrısı yapan Bakan Kurum, “20 milyon vatandaşımız bu sitelerde yaşıyor. Bu insanlar adına sizden adaletli, şeffaf ve kaliteli hizmet bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN