Akaryakıta bir zam daha: Motorinin litresi 25 liraya dayandı

Akaryakıta bir zam daha: Motorinin litresi 25 liraya dayandı

KARAR'ın enerji piyasasından edindiği bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu geceden itibaren 1 lira 36 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu gece gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da 25 liraya dayanırken, Anadolu şehirlerinde 25 lirayı da aşacak.

Akaryakıta zam ve indirim haberleri peş peşe gelirken güncel akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin merak konusu oldu. Rusya Ukrayna'ya saldırını sürdürürken, Brent petroldeki hareketlilik benzin fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor.

PETROLDE YENİDEN YÜKSELİŞ

ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım uygulayacağına dair haberlerin ardından küresel piyasalarda dün 117 dolar seviyelerinde işlem gören brent petrol yeni günde 120 doları aştı.

Rusya'nın salı günü fırtına kaynaklı hasarların giderilmesi için Hazar Boru Hattı'ndan yapılan petrol akışında günlük 1 milyon varil kesintiye gidileceğini açıklamasının ardından, akış bugün tamamen durduruldu.

ARZ ENDİŞESİ ARTIYOR

Yaklaşık bir buçuk ay süreceği açıklanan kesinti kararı, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıklamasından bir gün önce gerçekleşti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle uluslararası piyasalarda daralan arzın, son gelişmelerle daha da sekteye uğrayacağı endişeleriyle petrol fiyatlarını uçurdu.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta üç gün peş peşe gelen indirimin ardından 20 Mart Pazar gecesinden itibaren motorine 1 lira 96 kuruş zam gelmesinin ardından bugün bir zam haberi daha geldi.

23 Mart gecesi itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zam yapılmıştı.

KARAR'ın enerji piyasasından edindiği bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu geceden itibaren 1 lira 36 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu gece gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da 25 liraya dayanırken, Anadolu şehirlerinde 25 lirayı da aşacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR (27)
27 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN