Son dakika! Bakan Elvan'dan 'enflasyon' mesajı: Tüm politikalarımızın merkezinde

Son dakika! Bakan Elvan'dan 'enflasyon' mesajı: Tüm politikalarımızın merkezinde

Son dakika haberi... Enflasyon mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" dedi.

Son dakika haberi... Enflasyon mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" dedi.

Elvan şunları kaydetti: "Kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız. Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır. Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak."

02.jpgHazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) iş dünyası ile buluştu. Elvan, burada enflasyon ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Üçüncü ve en önemli politika önceliğinin fiyat istikrarının sağlanması olduğunu belirten Elvan, şunları kaydetti: "Enflasyon nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin önündeki en temel engeldir. Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda, sanayici de önünü göremez, sağlıklı karar alamaz, uzun vadeli yatırım yapmaya da cesaret edemez. İşte bu yüzden, enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor.

"SORUNU BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALIYORUZ"

Biz bu sorunu bir bütün olarak ele alıyoruz. Para, maliye, finansal sektör ve yapısal politikalarımız uyum içinde hareket ediyor. Kısa vadeli kazanımlar uğruna, asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız. Enflasyonla mücadelede, beklentiler kanalının ne denli kritik bir rol oynadığını biliyoruz. Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak."

'DÖVİZ KURU' MESAJI

Elvan, döviz kurundaki istikrarın da önemli olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Son dönemde, döviz kuru geçişkenliğinin enflasyon üzerindeki etkisinin daha da arttığını görüyoruz. Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonun düşmeye başlamasıyla ülkemizin risk primi de düşecek, sermaye girişi hızlanacak, Türk Lirası varlıklara talep artacak ve oluşan güven ortamı istikrarlı büyümeyi de beraberinde getirecek.

Biliyorsunuz geçmişte de yüksek enflasyon sorununu yaşadık ve attığımız adımlar sayesinde enflasyonu gayet başarılı bir biçimde tek hanelere indirdik. Yine benzer bir başarı hikayesi yazacağız, ancak bunun için sizlerin de sabrınıza ve desteğinize ihtiyacımız var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN