Piyasalar altüst oldu: Dolar rekor üstüne rekor kırıyor

Piyasalar altüst oldu: Dolar rekor üstüne rekor kırıyor

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası’nın 23 Eylül'de beklentilerin aksine faiz indirmesi ve ABD tahvil getirilerinin yükselmesinin ardından, bugün bir rekor daha tazeledi. Kur, tarihi zirvesini bugün 9,10 ile gördü.

Dolar/TL'nin rekor yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Üst üste 4. günde de rekor seviyelerini güncelleyen dolar/TL'nin yeni zirvesi 9,10'u gördü. Gram altının satış fiyatı ise 521,98 TL olurken Euro da 10,52TL oldu.

Böylece eylül ayında dolar karşısında yüzde 7 değer kaybeden Türk Lirası'nın ekim ayının ilk yarısındaki değer kaybı ise yüzde 2 civarında oldu. 2020 sonuna göre değer kaybı ise yüzde 22'yi buldu.

MERKEZ'İN FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi ile başlayan ABD Doları'nın gelişen ülke para birimleri karşısında güçlenmesinin de etkisiyle Türk Lirası, dolar karşısında en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

YENİ REKORU 9,10

23 Eylül'deki faiz indirimiyle birlikte 8,80 seviyesini aşarak rekor güncelleyen dolar/TL, yükseliş trendiyle birlikte önce 9 lira seviyesini aştı.

Hafta başında geçilen 9 lira psikolojik sınırının üzerinde artmaya devam eden kur, bugün 9,08'i de aşmıştı. Gün içerisinde 9,10 ile en yüksek seviye olurken bu seviye aynı zamanda dolar/TL'deki yeni rekor olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN