Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 6 ay-6 bin km kuralı yeniden uzatıldı

 Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 6 ay-6 bin km kuralı yeniden uzatıldı

Ticaret Bakanlığınca, ikinci el otomobil satışında 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması düzenlemelerinde 6 aylık süre uzatımı yapıldı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışında uygulanan "6 ay–6 bin kilometre" ve ilan kısıtlaması düzenlemelerinin süresini 1 Ocak 2026’ya kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek, stokçulukla mücadele etmek ve tüketici mağduriyetlerini azaltmak amacıyla yürürlükte olan düzenlemelerin olumlu sonuçlar verdiği vurgulandı.

Halihazırda geçerli olan uygulamaya göre; otomobil, motosiklet ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden satışı yapılamıyor. Aynı zamanda ikinci el taşıtların, üretici veya distribütör tarafından belirlenen güncel satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanması da yasak.

Yeni karara göre, ikinci el araç satışı yapan yetki belgesi sahipleri ile bir yıl içinde üçten fazla araç satan gerçek ve tüzel kişiler düzenlemeden etkilenmeye devam edecek. Noterler ise bu kapsamda satışları önlemeye yönelik kontrollerini sürdürecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN