Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euroda düşüş

Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euroda düşüş

Son dakika haberi... TCMB, Para Politikası Kurulu yılın ilk toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakılırken karar sonrası güne 13,42 liradan başlayan dolar TL 13,35 lira seviyesine geriledi. Euro/TL ise 15,25 düzeyinden 15,15'in altında çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Son 1 haftadır 13,50 düzeyinde seyreden dolar/TL faiz kararı öncesinde bulunduğu 13,42'in hemen üzerinden hafif gerileyerek 13,35 oldu. Euro/TL ise 15,25 düzeyinden 15,15'e düştü.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) metninde ise karara ilişkin, "Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; döviz piyasasında yaşanan sağlıksız fiyat oluşumlarına bağlı döviz kurlarına endeksli fiyatlama davranışları, küresel gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN