Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması yarın sona eriyor

Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması yarın sona eriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İran'ın kesintisi nedeniyle sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının yarın sona ereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İran, arıza bildirmiş ve Türkiye'ye olan doğal gaz akışını durdurmuştu. İran'ın kısıtlamasının ardından sanayi kuruluşlarında doğal gaz ve elektrik sıkıntıları yaşanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaşanan kısıtlamalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Dönmez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak itibarıyla kaldırılacağını belirten Dönmez, "Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan sanayi tesislerine doğal gazda uygulanan kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN