'Temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum' diyenler arttı

'Temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum' diyenler arttı

Metropoll Araştırma Şirketi Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı çalışmasında beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyenlerin oranını yüzde 26,6 olarak açıkladı. Geçen senenin aynı ayında bu oran yüzde 24,2'ydi.

Metropoll Araştırma Şirketi 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021' çalışmasında 'Bireysel Ekonomik Durum' tablosunu açıkladı. Şirketin kurucusu Özer Sencar çalışma sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Buna göre; halkın yüzde 17,2'si tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabildiğini belirtti. Sadece barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilenlerin oranı ise yüzde 53,6 oldu. Beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanların oranının ise yüzde 26,6 olduğu aktarıldı.

2021.jpg
2021 NİSAN AYI TABLOSU

2020 NİSAN AYI ÇALIŞMASINA GÖRE DİKKAT ÇEKEN FARK

Geçen senenin Nisan ayında ise Temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorum diyenlerin oranı yüzde 24,2'ydi. Aynı rapora göre sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söyleyenlerin oranı ise geçen sene Nisan ayında 48.6 olarak belirtilmişti.

Geçen sene Nisan ayında tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilenlerin oranı ise yüzde 26.0'dı. 

karsilastirma-tablosu.jpg
NİSAN 2020 TABLOSU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN