Ekonomistlerden dış ticaret uyarısı: Kriz kapıda

Ekonomistlerden dış ticaret uyarısı: Kriz kapıda

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un dış ticaret açığı açıklamalarına uzmanlardan yanıt geldi. TÜSİAD Baş Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, "Cari açık 15 milyar dolardan 20/25 milyar dolar bandına yükseliyor" ifadelerini kullanırken, Ekonomist Taylan Büyükşahin ise "İthalat azalmaz ve ihracatla turizm geliri artmazsa çok büyük bir döviz krizi ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dış ticaret açığının Şubat'ta yıllık yüzde142 artışla 8,1 milyar dolara yükseldiğini kaydederken uzmanlar bu durumun ülkeyi çok büyük bir döviz krizi ile karşı karşıya bırakabileceğini savundu.

TÜSİAD Baş Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, Ticaret Bakanı Muş'un açıklaması hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hem Ocak hem Şubat dış ticaret açıkları çok yüksek. Cari açık 15 milyar dolardan 20/25 milyar dolar bandına yükseliyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Taylan Büyükşahin ise yaptığı paylaşımda ithalat ve ihracat turizm giderlerinin artmaması halinde çok büyük bir krizle karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Büyükşahin, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dış ticaret açığı şubatta yüzde 142 artarak 8.1 milyar dolara yükseldi. Ocak ayında da açık yüzde 235 artarak 10.3 milyar dolar olmuştu. İthalat azalmaz ve ihracatla turizm geliri artmazsa çok büyük bir döviz krizi ile karşı karşıya kalabiliriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN