TMSF iki hastane ile iki oteli satışa çıkardı

TMSF iki hastane ile iki oteli satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bünyesindeki kayyum yönetiminde bulunan şirketlere ait iki hastane ve iki dev oteli kapsayan dört ticari bütünlüğü satışa çıkardı. Toplam muhammen bedeli 11 milyar 700 milyon TL olarak belirlenen dev ihale, sağlık ve turizm sektörlerinde yılın en büyük işlemleri arasında yer almaya aday.

TMSF, Resmi Gazete’de yayımlanan ilanlarla mülkiyetindeki stratejik varlıkları yatırımcıların ilgisine sundu. Sağlık grubunda iki büyük hastaneyi, turizm tarafında ise sahil şeridindeki iki lüks oteli kapsayan satış süreci; fonun son dönemdeki en yüksek hacimli ihalelerinden biri olarak nitelendiriliyor.

SATIŞ LİSTESİNDE KRİTİK VARLIKLAR

Satışa çıkarılan varlıklar, TMSF’nin kayyum sıfatıyla yönettiği şirketlerin mal, hak ve varlıklarının "ticari ve iktisadi bütünlük" çerçevesinde bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. İhale listesinde öne çıkan yapılar şunlar:

Sağlık Grubu: Bölgesinin önemli sağlık üslerinden olan Reyap Çorlu Hastanesi ve İstanbul’daki kapasitesiyle dikkat çeken Reyap İstanbul Hastanesi.

Turizm Grubu: Akdeniz ve Ege’nin gözde destinasyonlarında yer alan Tekirova Turizm Otel ile Royal Teos Otel.

TOPLAM BEDEL: 11,7 MİLYAR TL

Fon tarafından her bir ticari bütünlük için belirlenen muhammen bedellerin toplamı 11 milyar 700 milyon TL’ye ulaşıyor. Piyasa analistleri, özellikle sağlık turizminin ivme kazandığı ve turizm sezonu öncesinde bu ölçekteki varlıkların, yerli yatırımcı gruplarının yanı sıra yabancı fonların da markajına gireceğini öngörüyor.

İHALE SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Satış işlemleri, TMSF’nin İstanbul Esentepe’de bulunan merkez binasında gerçekleştirilecek. İhaleler şeffaflık ilkesi gereği iki aşamalı olarak planlandı:

Birinci Aşama: Teklif sahiplerinin mali yeterliliklerini sunduğu kapalı zarf usulü.

İkinci Aşama: En yüksek teklifi veren katılımcılar arasında gerçekleştirilecek olan açık artırma.

TMSF’den yapılan açıklamada, satışın amacının bu stratejik varlıkların ekonomiye kazandırılması ve değerlerinin korunarak şeffaf bir yöntemle el değiştirmesinin sağlanması olduğu vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN