TÜİK açıkladı: Toplam ciro ağustosta yıllık yüzde 31,8 arttı

TÜİK açıkladı: Toplam ciro ağustosta yıllık yüzde 31,8 arttı

TÜİK verilerine göre, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerini kapsayan toplam ciro endeksi ağustosta yıllık yüzde 31,8, aylık yüzde 3 arttı. Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 33,6 ile hizmet sektöründe görülürken, aylık bazda inşaat cirosu yüzde 3,7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2026 dönemine ilişkin Ciro Endeksleri verilerini açıkladı. Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerini kapsayan toplam ciro endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,8 yükseldi.

Yıllık bazda tüm ana sektörlerde artış kaydedildi. Sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 32,6, inşaat sektörü yüzde 19,2, ticaret sektörü yüzde 32,5 ve hizmet sektörü yüzde 33,6 arttı. Böylece ana sektörler arasında yıllık bazda en yüksek artış hizmet sektöründe, en düşük artış ise inşaatta gerçekleşti.

AYLIK CİRO YÜZDE 3 ARTTI

Toplam ciro endeksi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3 yükseldi. Aylık değişimde sanayi sektöründe yüzde 2,2, ticarette yüzde 4,3 ve hizmetlerde yüzde 2,6 artış görüldü. İnşaat sektörü ise yüzde 3,7’lik düşüşle ana sektörler arasında aylık bazda gerileyen tek sektör oldu.

TÜİK’in hesaplamasında yıllık değişim takvim etkisinden arındırılmış, aylık değişim ise mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks değerleri üzerinden belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN