Türk-İş: Biz enflasyonu hesaplamıyoruz

Türk-İş: Biz enflasyonu hesaplamıyoruz

Türk-İş, KARAR’ın gündeme getirdiği ‘Açlık sınırına ince hesap’ konusunda açıklamada bulundu. Açıklamada, Türk-İş’in enflasyonu hesaplamadığı belirtildi.

Şu ifadelere yer verildi: Açlık sınırı olarak tanımlanan, dört kişilik bir ailenin gıda harcamasıdır. Türk-İş enflasyon hesaplaması yapmamakta dört kişilik bir ailenin insanca geçimini karşılayacak yaşam maliyeti tutarını belirlemeye çalışmaktadır. Bu çalışma yapılırken bilimsel olarak tespit edilmiş harcama kalıbı esas alınmakta ve bunu karşılayacak fiyatlar piyasadan dilenmektedir.

Hesaplama sonuçları her ayın sonunda TÜİK enflasyon verileri açıklanmadan kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu çalışmada dört kişilik bir ailenin bilimsel olarak belirlenmiş beslenme kalıbı temel alınmaktadır.

Anılan beslenme kalıbı ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden sağlanmıştır. Günlük kalori ihtiyacının hesabında hem yetişkin kişiler hem de genç ve çocuk nüfusu dikkate alınmaktadır. Buna göre yetişkin erkek için 3500, yetişkin kadın için 2300, 15-19 yaş grubundaki erkek çocuk için 3200 ve 4-6 yaş grubundaki çocuk için 1600 kalorilik liste temel alınmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN