Türkiye’de de faaliyet gösteriyor: Fast food devinin ortağı mali krize girdi

Türkiye’de de faaliyet gösteriyor: Fast food devinin ortağı mali krize girdi

Türkiye’de de faaliyet gösteren ABD merkezli fast food markası Carl’s Jr.’ın önemli franchise işletmecilerinden Sun Gir, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle iflas koruma başvurusu yaptı. Şirketin işlettiği onlarca restoranın satış sürecine çıkarıldığı bildirildi.

Sun Gir’in işlettiği toplam 65 Carl’s Jr. restoranından 49’unun devredilmesi planlanıyor. İflas süreci kapsamında şubelerin yeni yatırımcılara ya da farklı franchise işletmecilerine satılması hedefleniyor.
Carl’s Jr. markası Türkiye’de de faaliyet göstermeye devam ediyor.

ARTAN MALİYETLER ETKİLİ OLDU

Şirketin mali darboğaza girmesinde artan işçilik giderlerinin etkili olduğu belirtiliyor. Sun Gir yönetimi, özellikle Kaliforniya’da fast food çalışanları için uygulamaya giren saatlik 20 dolarlık asgari ücret düzenlemesinin maliyet baskısını ciddi şekilde artırdığını savundu.

Yükselen operasyon ve personel giderlerinin restoran faaliyetlerini sürdürülemez hale getirdiği ifade edildi.
Şirketten açıklama geldi

Carl’s Jr. yönetimi ise yaşanan sürecin marka genelini etkileyen yapısal bir kriz anlamına gelmediğini belirtti.

Şirket, Sun Gir’in kira, telif ve diğer finansal yükümlülüklerde yaşadığı sorunların franchise sözleşmelerinin ihlali kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN