Türkiye'nin önde gelen küçük ev aletleri şirketi satılıyor

Türkiye'nin önde gelen küçük ev aletleri şirketi satılıyor

Elektrikli ev aletleri sektörünün öncü markalarından Arzum, şirketin kontrol gücünü temsil eden çoğunluk hisselerinin satışı veya stratejik iş birliği seçenekleri için potansiyel alıcılarla görüşmelere başlandığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama öncesinde hisse fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ise piyasa denetleyicilerinin takibine girdi.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., ortaklık yapısında köklü bir değişimin sinyalini verdi. Şirketin ana hissedarları, sahip oldukları %51 oranındaki payın tamamen veya kısmen devri için resmi süreci başlattı.

KAP AÇIKLAMASI: YETKİLENDİRME TAMAMLANDI

Şirket tarafından gece saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, sermayenin %51’ine sahip olan gerçek kişi ortakların, hisse satışı veya alternatif iş birliği modellerini değerlendirmek üzere potansiyel yatırımcılarla masaya oturma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada dikkat çeken bir diğer unsur ise sürecin gizliliği oldu. Şirket yönetimi, 30 Ocak 2026 tarihli yönetim kurulu kararıyla bu stratejik kararın kamuya açıklanmasını, görüşmeler için gerekli yetkilendirmeler tamamlanana kadar ertelediğini bildirdi.

BORSA HAREKETLİLİĞİ "İÇSEL BİLGİ" ŞÜPHESİNİ DOĞURDU

Ekonomim'in haberine göre resmi duyuru öncesinde Arzum hisselerinde gözlenen sıra dışı grafik hareketleri, sermaye piyasası oyuncuları arasında soru işaretlerine neden oldu. Şirket paylarının son dört işlem gününde yaklaşık %20 oranında değer kazanması, haberin kamuoyuna resmen ilan edilmeden önce piyasaya sızmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Söz konusu fiyat hareketliliği ve işlem hacmindeki artış, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul denetleme birimleri tarafından "içeriden öğrenenlerin ticareti" (insider trading) şüphesiyle mercek altına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN