Yatırımcıların gözü ABD verilerinde... 9 Şubat 2022 gram, çeyrek, ve cumhuriyet altını ne kadar?

Yatırımcıların gözü ABD verilerinde... 9 Şubat 2022 gram, çeyrek, ve cumhuriyet altını ne kadar?

Yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla yükselişini sürdüren altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ve Fed'in faiz artırımı mesajlarından destek bulmaya devam ediyor. Gram altın ise küresel piyasalardaki altın fiyatlarını ve dolar/TL kurunun yükselmesiyle haftanın üçüncü gününde 798 TL'den güne başladı. Öte yandan yatırımcılar, yarın açıklanacak ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı.

Son kapanışını bin 827 dolardan yapan ons altın, haftanın üçüncü gününe yükselişle bin 828 dolardan başladı. Jeopolitik risklerden destek bulan altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna gerilimini takip edecek. Hafta başından bu yana yüzde 1'in üstünde artışla devam eden altında, yatırımcılar yarın açıklanacak ABD'nin enflasyon verilerini izleyecek.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, ABD'nin ocak ayı enflasyon rakamları yüzde 7,3'e kadar tırmanacak.

GRAM ALTININ FİYATI

Gram altın fiyatları hafta başından bu yana 797 TL seviyesine yükseldi. Son kapanışını 796 TL seviyesinden yapan gram altın 798 TL civarından fiyatlanıyor.

ONS ALTIN

Geçen haftaki dolar rallisinden destek bulan ons altın son kapanışını 1.827 TL seviyesinden yaptı.

Yeni günde ise hafif yükselişle 1.828 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

Çeyrek altın: 1.316,00 TL

Cumhuriyet altını: 5.243,00 TL

Yarım altın: 2.632,00 TL

GOLDMAN SACHS: 2 BİN DOLARIN ÜSTÜNDE

12 aylık tahminini güncelleyen Goldman Sachs, yeni öngörüsünü 2 bin dolardan 2 bin 150 dolara yükseltti.

Goldman Sachs’taki analistlere göre, Rusya'nın savaş gerginliğinden dolayı batı ülkeleri ile durumu, ABD’deki iç siyasi ve sosyal belirsizlikler ve ikinci koronavirüs enfeksiyonu dalgası zemininde altın fiyatları destek bulacak.

Banka 2020 sonunda yaptığı tahminde bu yılın başında altın fiyatının 2 bin 300 dolar olacağını öngörmüştü. Ancak altın fiyatları yıl başında 1800 dolar seviyelerine yakın seyretmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN