Yatırımcıların yeni gözdesi oldu: İkinci elde bile talep gittikçe artıyor

Yatırımcıların yeni gözdesi oldu: İkinci elde bile talep gittikçe artıyor

Küresel belirsizlikler ve altın fiyatlarında artışın hakim olduğu bu dönemde yatırımcılar tercihlerini mücevhere yöneltti. Özellikte nadir taşlar, yüksek getirili alternatif olarak dikkat çekiyor.

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlilik ve jeopolitik riskler, yatırımcıların tercihlerini somut varlıklardan yana kullanmasına neden oluyor. Bu süreçte mücevherler, özellikle değerli taşlar ve altın içeriğinin sayesinde “güvenli liman” arayışında öne çıkıyor.

REKOR FİYATLARDAN SATILIYOR

Yüksek fiyatların dikkat çektiği sektörde, geçen yıl New York’ta düzenlenen bir müzayedede Tiffany & Co. İmzası taşıyan bir kolye, 4,2 milyon doları aşan rekor bir fiyatla satıldı. Aynı koleksiyonda yer alan parçaların da aynı şekilde yüksek fiyattan satılması, nadir mücevherlere olan talebin gücünü gösterdi.

mucevher-yatirimi-1.jpg

ALTIN FİYATLARI MÜCEVHERE OLAN TERCİHİ ETKİLİYOR

CNBC’ye konuşan uzmanların görüşüne göre altın fiyatlarında yaşanan artış, mücevherin yatırım aracı olarak cazibesini artıran en önemli unsur. Özellikle 2025 yılının başında ons altının tarihi zirveleri görmesi, yatırımcıların bu alana ilgisini hızlandırdı.

İKİNCİ EL PİYASASI DA OLDUKÇA GÜÇLÜ

Uzmanlara göre markalı mücevlerler, yıllar geçse de değerini koruyor. Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari ve Tiffany & Co. gibi markalar ikinci el piyasasının en çok talep gören markalarından oluyor.

Bu ürünlerin, tekrardan satış performansında pek çok lüks ürünü geride bıraktığı belirtiliyor.

mucevher-yatirimi-2.jpg

NADİR TAŞLAR DA HIZLI YÜKSELİŞTE

Son zamanlarda özellikle yakut, safir, zümrüt gibi renkli taşlara olan talep de artıyor. Nadir bulunmaları ve her taşın kendine has yapısı olması koleksiyonerler için bu taşları cazipleştiriyor. Öyle ki müzayedelerde bu taşların tahmin edilen fiyatların birkaç katı fiyata satıldığı gözlemleniyor.

Uzmanlar ise mücevherin değer saklama aracı olarak öne çıkmasına rağmen likiditesinin sınırlı olduğuna dikkat çekiyor. Yüksek işlem maliyetleri, güvenlik ve saklama gereksinimleri, yatırımcıların göz ardı etmemesi gereken riskler oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN