Yeni satış listesi Resmi Gazete'de: 7 ilde 13 taşınmaz

Yeni satış listesi Resmi Gazete'de: 7 ilde 13 taşınmaz

10 Temmuz'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla kıyı şeridinde yer alan çoğu denize sıfır eğitim kampları ve sosyal tesislerinin bulunduğu yüzlerce dönüm arazi ve binlerce metrekare kapalı alan satışa çıkarılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yaptığı düzenleme ile İstanbul'daki yüzlerce dönüm askeri arazide AVM, otel, rezidans yapılmasının önünü açmıştı. Bu gün ise Türkiye'nin 7 ilindeki taşınmazların da satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Eğe ve Akdeniz kıyılarında bulunan yüzlerce dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerini özelleştirme idaresine devredilmesi ile ilgili karar 10 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yine aynı gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Çekmeköy Taşdelen’deki yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alana AVM, otel, rezidans yapılmasının önü açıldı. Şimdi de bu gün yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 7 ildeki 13 taşınmaz, satış yöntemiyle özelleştirilecek. İşte özelleştirme listesindeki taşınmazların listesi...

Üç önemli isimden üç farklı detay: Özelleştirme kararında görünenler ve görünmeyenler

zellestirme.jpg

13 TAŞINMAZ LİSTEDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Başkanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, söz konusu taşınmazların satışına yönelik pazarlık usulüyle ihale yapılacak.

İhalelere katılacak teklif sahiplerinin her bir taşınmaz için ayrı ihale şartnamesi alması, teklif sunulması ve teklifle şartnamede istenilen belgeleri ÖİB'e elden teslim etmesi gerekecek.

Taşınmazlar için geçici teminat bedelleri 20 bin lira ile 4 milyon 500 bin lira arasında değişiyor.

Ankara, İzmir Tokat ve Yozgat'taki 5 taşınmaz için 25 Ağustos'a, Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 8 taşınmaz için 1 Eylül'e kadar teklif verilebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN