Yurt dışı yerleşiklerin şirketler de dövize endeksli mevduata dahil olabilecek

Yurt dışı yerleşiklerin şirketler de dövize endeksli mevduata dahil olabilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövize endeksli mevduat sisteminin kapsamı genişletildi. Buna göre; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ardından onların sermayedarı olduğu şirketler de dövize endeksli mevduat sistemine dahil olabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesapları hakkında tebliğde değişiklikler yapan Merkez Bankası tebliğine göre, yasal yerleşim yeri yurt dışında olan ve nitelikleri Merkez Bankasınca tespit edilen şirketlerin, yurt dışından transfer ettikleri döviz tutarları karşılığında bankalarda açtıracakları döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonları, daha önce yurt dışındaki vatandaşların hesaplarının dönüştürülmesine TL cinsinden YUVAM hesaplarına dönüştürülmesine ilişkin uygulama kapsamına alındı.

Tebliğe eklenen hükme göre, Merkez Bankası, bankaların YUVAM hesabı için uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkili olacak.

Tebliğde yapılan bir başka değişiklikle, açılacak YUVAM hesapları için dönüştürülmesi öngörülen döviz tevdiat hesaplarının dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden olmasına ilişkin sınırlama kaldırıldı. Buna göre, YUVAM hesabı açılabilmesi için döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyesi yeterli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN