Zafer Sönmez kimdir? Zafer Sönmez kaç yaşında nereli? Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü

Zafer Sönmez kimdir? Zafer Sönmez kaç yaşında nereli? Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü

Zafer Sönmez kimdir? Zafer Sönmez kaç yaşında nereli? Türkiye Varlık Fonu nedir? Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü olarak atanan Sönmez hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Genel Müdürü Zafer Sönmez olduğu açıklandı. İşte Zafer Sönmez ve Türkiye Varlık Fonu hakkındaki detaylar...

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürüolduğu açıklanan Zafer Sönmez kimdir? Zafer Sönmez kaç yaşında nereli? Türkiye Varlık Fonu nedir? Ne yapar? Bütün bu sorular google gibi arama motorlarında aranıyor. Bizde haberimizde Türkiye Varlık Fonu ve Zafer Sönmez hakkında merak edilenleri derledik. 12 Eylül 2018 günkü Resmi gazetede Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararlar yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kararnamenin detayları ve sönmez hakkındaki her şey...

TÜRKİYE VARLIK FONU NEDİR? 

Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve ülkemizin öncelikli yatırımları için kaynak sağlamak için kurulan Türkiye Varlık Fonu, ülkemizin ekonomik istikrarının arttırılması ve kalkınmasına katkı sağlamak, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek; mevcut kamu varlığına değer katarak gelecek nesiller için daha güçlü bir Türkiye hazırlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.

ZAFER SÖNMEZ TÜRKİYE VARLIK FONU AŞ'NİN GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin yapısı ve işleyişine ilişkin esaslarda yapılan değişiklikle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Yapılan değişiklikle Türkiye Varlık Fonu AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı'nın Cumhurbaşkanı olacağı, Yönetim Kurulu üyelerinden birinin Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebileceği bildirildi.

Ayrıca yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yönetim Kurulu ve Genel Müdür atamaları da açıklandı.

Buna göre, Başkan Vekili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak atanırken, Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez diğer yönetim kurulu üyeleri şeklinde belirlendi.

18-09/12/zafer-sonmez.jpg

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR? 

1974'te Düzce doğumlu olan Zafer Sönmez'in kariyeri 1997'de başladı. Zafer Sönmez nereli sorusunun yanıtı ise Düzce'dir. 

Kariyerine 1997'de İnterbank'ta başlayan Sönmez, 2000-2003'te Dışbank'ta, 2004'te ise MNG Bank'ta çalıştı.

Sönmez, 2005-2010 döneminde ABN AMRO Bank İstanbul Şubesi'nde Portföy Yönetimi ve Kurumsal Bankacılık departmanlarında müdür, 2010-2011'de Royal Bank of Scotland'ın İstanbul Şubesi'nde kurumsal bankacılık direktörü olarak görev yaptı.

Malezya'da 2012 ve 2013 yıllarında Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'daki yatırımlardan sorumlu Kıdemli Müdür olarak çalışan Sönmez, Ekim 2013'te Khazanah Turkey Regional Office'in kuruluşunda görev aldı.

Sönmez, halen Khazanah Turkey Regional Office'teki görevini yürütürken, Temmuz 2017'den itibaren Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika yatırımlardan sorumlu olarak çalışmakta ve Khazanah Afrika Takımı'na liderlik etmektedir.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Sönmez, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Zafer sönmez kaç yaşında diye merak edilirken 2018 yılı itibarı ile Sönmez tam olarak 44 yaşındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN