Ziraat Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?

Ziraat Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?

Ziraat Bankası konut kredisi faizi oranı ne kadar? Ziraat Bankası ne kadar konut kredisi veriyor? soruları ev hayali kuran vatandaşların gündeminde. Banka geçen hafta cuma günü konut kredisi faiz oranlarını açıklamıştı. Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler %0,98 faizle Ziraat Bankası'ndan konut kredisi kullanabilir. İşte Ziraat Bankası konut kredisi faizi oranı ve Ziraat Bankası ne kadar konut kredisi verdiğine dair tüm haberler ve gelişmeler...

Ziraat Bankası konut kredisi faizi oranı ne kadar?  sorusu ev almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ayrıca ev almak isteyen vatandaşlar 'Ziraat Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?' sorusunu da araştırıyor. Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranını düşürdüğünü açıkladıktan sonra haberin detaylarını araştırmaya başladı. 

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI NE KADAR? 

Ziraat Bankası dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı. Banka, inşaat firmalarının da desteğiyle konutta faizi yüzde 1'in altına indirdi. Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler %0,98 faizle 500 bin TL'ye kadar konut kredisi kullanabilecek.

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası tarafından yapılan kredi faiz kararı sonrası bazı bankalardaki oranlar düşüş yaşandı. Aynı zamanda konut kredisi faiz oranlarında yüzde 2'nin altındaki 5 bankanın listesi açıklandı. Merkez Bankası faiz kararı sonrası konut kredisi faiz oranlarında düşüş trendi devam ediyor. Ziraat Bankası, konut kredilerinde faizi yüzde 0.98'in altına çekti. Faiz indirimi Ziraat Bankası ile çalışan firmalardan ev alanlar için uygulanacak. Konut inşaat şirketleri aylık yüzde 1.78 olan konut kredisi faizinin bir bölümünü üstlenecek, böylece kredi alanların aylık maliyeti yüzde 0.98 olacak. 500 bin liraya kadar verilecek konut kredilerinin vadesi 120 aya kadar uzayabilme şansına sahip olacak.

Ev almak araba almak yada bankalarda kredi çekmek isteyen vatandaşların bankalarda yapılan kredi faiz oranlarını sıklıkla takip etmekte.

18-12/16/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizi-orani-ne-kadar.jpg

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekti! iraat Bankası, konut kredilerinde faizi yüzde 0.98'in altına çekti. Faiz indirimi Ziraat Bankası ile çalışan firmalardan ev alanlara uygulanacak. Konut inşaat şirketleri aylık yüzde 1.78 olan konut kredisi faizinin bir bölümünü üstlenecek, böylece kredi alanların aylık maliyeti yüzde 0.98 olacak. 500 bin liraya kadar verilecek konut kredilerinin vadesi 120 aya kadar uzayabilecek. Böylelikle konut stoğunun eritilmesi planlanıyor. Ziraat Bankası, kendisiyle çalışmakta olan inşaat firmalarının elinde bulunan bitmiş birinci el ve henüz tamamlanmamış inşaatı devam etmekte olan konut satışlarının finansmanına destek vermek, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine katkıda bulunmak için kampanya başlattı.

Bankadan yapılan açıklamada hali hazırda bankayla aktif olarak kredili çalışmakta olan konut üreticilerinden konut satın alacak müşterilerine aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 Bin TL’ye kadar konut kredisi kullanma imkanı sunulacağı duyuruldu.

'FİRMALARIN BORCUNUN GERİ ÖDEMESİNDE KULLANILACAK'

Açıklamada "Yapılan çalışma ile bankamızca konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlenmiştir. Bankamızla çalışmakta olan konut üreticisi firmaları da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleri neticesinde müşterilerimize faiz oranı aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılacaktır." denildi.

Kullandırılan konut kredilerinin bir kısmının söz konusu firmaların Ziraat Bankası'na olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacağı belirtildi. Kampanya ile bir taraftan firmaların üzerindeki mali yükün hafifletilmesi, diğer taraftan da bankaca kullandırılmış olan kredilerin seyyaliyetinin sağlanması açısından önemli kazanım oluşturulması hedefleniyor. "

Bu yıl zirve yapan konut kredisi faizlerinin yeniden yüzde 1’in altına düşmesi için Ziraat Bankası öncülüğünde indirim geldi. Konut sektörü ile işbirliği yapan Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan 120 ay vadeli kredilerde aylık yüzde 0.98 faiz oranı uygulayacak. İndirimden, banka ile kredili çalışan konut üreticilerinden ev alacak vatandaşlar yararlanabilecek.

80 PUAN MÜTEAHHİTTEN

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Yapılan çalışma ile bankamızca konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlenmiştir. Bankamızla çalışmakta olan konut üreticisi firmaları da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleri neticesinde müşterilerimize faiz oranı aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılacaktır” denildi. Bu da yüzde 0.80’lik faizi konut üreticilerinin karşılayacağı anlamına geliyor.

18-12/16/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizi-orani-ne-kadar-ziraat-bankasi-ne-kadar-konut-kredisi.jpg

ZİRAAT BANKASINDAN KREDİ ÖDEMESİNE DESTEK

Açıklamaya göre; kampanya kapsamında firmaların elinde bulunan bitmiş veya inşaatı süren konut stoklarının eritilmesine önemli katkı sağlanacak. Kredilerin bir kısmı, firmaların bankaya olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak. Böylece hem firmaların üzerindeki mali yükün hafifletilmesi, hem de bankanın kullandırdığı kredilerin dönmesi hedeflendi.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI PİYASADA YÜZDE 2.33

Konut kredisi faizleri şu anda piyasada ortalama yüzde 2.33 seviyesinde. ziraat bankası, kamu bankalarına öncülük ederek bunu yüzde 1.78’e çekmiş oldu. müteahhitler de 80 puan üstlenince faiz yüzde 0.98’e kadar indi. bu da, 500 bin lira kredi kullanan vatandaş için 361 bin lira, 100 bin lira kullanan için de 72 bin lira daha az faiz ödemesi demek.

KONUT KREDİSİ ÇEKENLERİ SEVİNDERECEK İADE KARARI 

Bankadan kullandığı konut kredisinde kendisinden bin 500 liralık "full paket" ücreti aldığını fark eden tüketici konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıdı. Heyet ise aldığı kararla kredi faizinin dışında alınan "full paket" adı altındaki ücretin tüketiciye iade edilmesini istedi.
 
Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan O.E, ev almak için bankadan kredi çekmek istedi. Banka yetkililerinin, kredi masraflarının yanı sıra bin 500 liralık "full paket" ücreti aldığını fark eden O.E, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetine müracaat etti.

18-12/16/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizi-orani.jpg

BANKA İADE EDECEK

Şikayet üzerine toplanan heyet, "Tüketici bu şartların kendisi ile tartışılmadığını ileri sürdüğünden 6502 sayılı kanun 5. Maddesi, 4077 sayılı kanunun 6. Maddesi gereği banka aksini ispatla hükümlüdür. Banka ispat yükümlü olduğu halde bu şartın tüketici ile müzakere edilerek sözleşmeye konulduğunu ispat edemediğinden tüketiciden alanın ücretlerin iadesi uygun görülmüştür." kararıyla, kredi faizinin dışında alınan "full paket" adı altındaki ücretin tüketiciye iadesine karar verdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, tüketici hakem heyetinin aldığı kararın yerinde olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin kendisinden "full paketi" adı altında ücret alındığı iddiasıyla hakem heyetine başvuruda bulunduğunu anımsatan Tanrıverdi, heyetten de tüketici lehine karar çıktığını belirtti.

18-12/16/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizi-orani-ziraat-bankasi-ne-kadar-konut-kredisi-veriyor.jpg

FULL PAKETTE GÜZEL BİR ÖRNEK OLDU

Bankanın yaptığı savunmada tüketicinin "full paket" talebiyle başvuruda bulunduğunun, bunun üzerine sözleşme düzenlendiğinin, verilecek hizmetlerin sözleşmeye açıkça yazıldığının, tüketicinin de bu süre içinde paketten faydalandığının ileri sürülerek talebin reddine karar verilmesinin istendiğini dile getiren Tanrıverdi, şöyle devam etti:

KREDİ ÇEKEN VATANDAŞ İMZALAMAK ZORUNDA KALMIŞ

"Burada belki bir parantez açmak gerekiyor. Tüketicinin konut kredisi almak için bankaya başvuruda bulunduğu dönemde bizzat Cumhurbaşkanımız 'faizlerin indirilmesi' ile ilgili irade beyanında bulunmuş, bütün bankaların buna uyması istenmiştir. Bankalar buna direnmiş, başlangıçta bir direnç göstermişseler de özellikle devlet bankaları buna uymak zorunda kalmıştır. Bankalar faiz kaybını telafi etme yoluna gitmekten geri durmamışlardır. 'Full paket' adı altında tüketiciden tahsil edilen ücret buna güzel bir örnektir. Tüketici konut kredisi almak için bankaya başvurduğunda önüne ikinci bir hizmet sözleşmesi konmuş ve tüketici sözleşmeyi imzalamak zorunda kalmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN