EKPSS ile memur alımı için tercihler başladı! 2019 engelli atamaları ne zaman yapılacak?

EKPSS ile memur alımı için tercihler başladı! 2019 engelli atamaları ne zaman yapılacak?

EKPSS puanı ve kura ile memur atamaları gerçekleştirilecek. Adaylar tercihlerini 23 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada adayların, kadro tercihlerini yapabilmeleri için 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS'ye girmiş, 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerektiği bildirildi. İşte detaylar...

Kamu kurumlarına engelli memur ataması için beklenen açıklama geldi. Engelli atamaları için tercihler 23 Aralık'a kadar yapılacak. İşte 2019 engelli ataması ile ilgili ayrıntılar…

2019 ENGELLİ ATAMASI NE ZAMAN?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada atamaların 2019 Aralık ayında gerçekleşeceği belirtilmişti.

Engelli atamaları ile ilgili de sunum yapan Bakan "Engelli atamalarını, kotaları dolduğu sürece Aralık ayında gerçekleştireceğiz." demişti.

YERLEŞTİRMELER KURA VE EKPSS SONUÇLARINA GÖRE YAPILACAK

 

Konu ile iligli ÖSYM'nin internet sitesinden duyuru yapıldı. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile olacak.

Adayların, kadro tercihlerini yapabilmeleri için 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS'ye girmiş, 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor.

TERCİHLER 23 ARALIK'TA SONA ERECEK

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 23 Aralık Pazartesi saat 23.59'a kadar yapacak.

Tercih işlemleri, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan "2019 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu" kurallarına göre T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

BRANŞ SIRALAMALARI GÜNCELLENDİ

Öte yandan, 2016-EKPSS ve 2018-EKPSS'ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellendi.

Adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

2020 EKPPS TAKVİMİ

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile 2020 sınav takvimi yayımlandı.
ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre;
2020 EKPSS başvuruları 24 Ocak ile 12 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
2020 EKPSS geç başvuru tarihi ise 11-12 Mart 2020 olarak duyuruldu.
2020 EKPSS Sınav 26 Nisan tarihinde yapılacak.
Kura başvuruları ise 28 Nisan ile 12 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak.
Kura için geç başvuru tarihi 3-4 Haziran 2020’dir.

EKPSS sonuçları ise 27 Mayıs 2020 'de açıklanacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SINAV ÜCRETİ

Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilmektedir.
Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava veya sorulara ilişkin herhangi bir itiraz veya mahkeme durumu ortaya çıkmadı halinde sonuçlar mahkeme kararının ardından açıklanacaktır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN