El Bab'da 'asker perişan' iddiasına menüyle cevap

El Bab'da 'asker perişan' iddiasına menüyle cevap

123’üncü gününe girilen Fırat Kalkanı harekatına katılan askerlerin kötü koşullarda görev yaptığına ilişkin iddiaları yalanlayan bölgedeki askeri kaynaklar çarpıcı örnekler verdi: Askerlere kişisel temizlikleri için nemli havlu temin ediliyor. Birçok yerde duşakabin var. Bölgeye günlük olarak taze sebze ve meyve ile sıcak çorba gönderiliyor.

HİLAL ÖZTÜRK

Fırat Kalkanı harekatına katılan askeri banyo yapamadığı, kışlık çadırları olmadığı, portatif ısıtıcıların bile verilmediği iddiaları tartışma yarattı. Karar'ın bölgedeki askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre iddialar gerçeği yansıtmıyor. Sınır ötesi operasyonlara katılan askeri birliklerin 2 haftada bir değiştirildiğini belirten bölgedeki askeri kaynaklar, günlük iaşelerin sıcak çorba, taze sebze ve meyveye varıncaya kadar eksiksiz olduğunu belirtti. Yalnızca operasyondaki özel harekat birliklerinin, en fazla 3 günlük konservelerle beslendiğini belirten kaynaklar, banyo konusundaki iddiaların ise gülünç olduğunu ifade etti.

GÜNLÜK SICAK HAVLU GÖNDERİLİYOR

Dünyanın her yerinde sınır ötesi operasyon yapan askeri birliklerin günlük banyo yapamadığını belirten bölgedeki askeri kaynaklar şu bilgileri paylaştı: Sınır hattında duşa kabin tarzı banyolar var. Bölgeye günlük olarak nemli havlular gönderiliyor. Askerler kişisel temizliğini böyle yapıyor. Aksama olmuşsa bile bunun genele yayılması ahlaklı degil. Operasyona katılan askerlerde tam bir inanmışlık ve kararlılık var. Asker ailelerini ve toplumu huzursuz eden bu iddialar, TSK'yı aciz göstermeyi hedefliyor. Her türlü ihtiyaç öncelikli görülüor ve karşılanıyor.

HEPSİ İNTİHAR YELEĞİYLE DOLAŞIYOR

TSK'nın Fırat Kalkanı harekatında karşı karşıya olduğu terör örgütü IŞİD'in hiçbir insani duygu taşımayan bir yapı olduğunu belirten askeri kaynaklar, bölgedeki koşullarla ilgili de şunları anlattı:

Her bir terörist üzerinde canlı bomba yeleği taşıyor. Vahşice öldürmeye veya ölmeye odaklı insanlardan söz ediyoruz. Şehrin her yanı sokak sokak bubi tuzaklarıyla bombalarla döşenmiş. Yüzlerce bombalı araç sokaklarda dolaşıyor. Teröristlerin araçları vuruluyor içinden çıkanlar üzerlerindeki bombaları askerlerimizin arasında patlama çabasına giriyor. Zorlu ifadesi bu bölge için hafif kalıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN