Elazığ'daki depremde kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı? Malatya'da ölü sayısı açıklandı

Elazığ'daki depremde kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı? Malatya'da ölü sayısı açıklandı

Elazığ’dan gelen deprem haberi tüm Türkiye’yi teyakkuza geçirdi.6.8 büyüklüğünde ölçülen deprem nedeniyle toplamda 100 bina yıkılırken, Elazığ’la birlikte Malatya’da da can kayıpları yaşandı. Peki, Elazığ'daki depremde kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı?

Yerin yaklaşık 7 km altında gerçekleşen Elazığ depremi, çevre illerden de hissedildi. Yaşanan sarsıntı nedeniyle göçükler yaşanırken, kalp krizi geçirerek ölen vatandaşlarımız da bulunuyor. Elazığ depreminin neden olduğu hasarlar, ölü ve yaralı sayıları ve açıklanan Malatya’daki ölü sayısı haberimizde…

ELÂZIĞ VE MALATYA'DA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin olduğu andan itibaren bölgeye ulaşıldığını ve arama kurtarma çalışmalarına ivedilikle başlandığını bildirdi. Bakan Soylu’nun yaptığı açıklaya göre, Malatya’da 4, Elazığ’da ise 18 vatandaş hayatını kaybetti.

Deprem olduğu andan itibaren önce 2 insansız hava aracı ardından 4 insansız hava aracı 1 de insanlı keşif uçağının keşif yaparken, pek çoğu 4’ün üzerinde 1’i de 5.4 olmak üzere 398 artçı yaşanıldığı belirtildi.

39 VATANDAŞ GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILDI

Deprem anından itibaren şu ana kadar 39 vatandaş göçük altından çıkarıldı. Doğanyol’da yaşanan göçükte sağ kurtulanların yanı sıra 3 vatandaşın cenazesine ulaşıldı ve göçük altında başka kimsenin olmadığı tespit edildi.

Depremin merkez üssü Sivrice’de 2 vefat yaşanırken, göçük altında kimsenin olmadığı biliniyor.

Elazığ’daki depremle meydana gelen göçüklerde ilk etapta 22 kişinin göçük altında olduğu haberi alınmıştı. Sabah saatlerinden itibaren ise, 5 vatandaş sağ olarak göçük altından çıkarılırken 5 kişiden de ses geldiği ve yerlerinin tespit edildiği haberi geldi.

Bakan Soylu, yaşanan şiddetli depremin ardından enerji, ulaşım, iletişim, doğalgaz ve altyapıda bir sorun bulunmadığı açıklamasını yaptı. Türkiye’nin acil müdahale planı çerçevesinde kurumların kendine düşen sorumlulukları yerine getirmek üzere hazır bulunduklarını söyledi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

6 AŞEVİNDEN 20 BİN KİŞİYE YEMEK

Bu çerçevede; yemek ve ısınma ihtiyacı için 6 aşevi kurularak sabaha kadar 20 bin kişiyi aşkın kişiye yemek sağladığı, 7 mobil mutfağın kullanıma açıldığı, tedirgin olan veya evlerinde hasar bulunan vatandaşlar için, spor salonları, okullar, 2 büyük kütüphane, kamu misafirhanelerinde 12 bin 500 kişi misafir edildi. 4 çadır alanı taziye evleri barınma alanlarına ilave edildi.

20-01/25/depremm.jpg

Elazığ ve Malatya dışında hastaneye başvuruların olduğu bilgileri gelirken, Adıyaman’da cezaevinde bir hasar durumu söz konusu olduğu ortaya çıktığı ve Adalet Bakanlığı’nın cezaevinin boşaltılması hususunu değerlendireceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN