Elektriği dağıtan değil tedarik eden satar

Elektriği dağıtan değil tedarik eden satar

Elektrik tedarik şirketleriyle dağıtım şirketlerinin mevzuat gereği birbirinden ayrıldığını belirten ELDER Genel Sekreteri Yüksel, “Dağıtım şirketleri elektrik satamaz” dedi.

Her ev artık kendi elektrik şirketini belirleme şansına sahip. Aylık 82 lira ve üzerinde fatura ödeyen her konut serbest tüketici olarak tedarikçisini seçebiliyor. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, serbest tüketici uygulamasında başvuru, anlaşma gibi tüm işlemlerden elektrik tedarik şirketlerinin sorumlu olduğunu ve dağıtım şirketlerinin bu sürece müdahale edemediğini belirterek, “Tüketiciler bu noktada haklarını çok iyi bilmeli. Bunun için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) web sitesi başta olmak üzere ELDER’in hazırladığı Tüketicinin El Kitabı’nı kullanabilirler” dedi.

Mevcut durumda Türkiye’deki serbest tüketici sayısının 2,5 milyonu aştığına dikkati çeken Yüksel, “Serbest tüketiciler farklı elektrik tedarikçilerinden daha ucuz fiyatlarla elektrik kullanabiliyor. Nasıl alışverişi dilediğiniz marketten yapabiliyorsanız, nasıl cep telefonu şirketinizi değiştirebiliyorsanız elektrik aldığınız şirketi de değiştirebiliyorsunuz. Eğer elektrik faturanız ortalamada ayda 82 lira ve üstünde geliyorsa siz de elektriğinizi seçtiğiniz bir şirketten anlaştığınız bir fiyattan alabilirsiniz. Bu uygulama ile daha düşük maliyetli elektrik tüketimi ve tüketicilerin maksimum fayda sağlaması hedefleniyor” diye konuştu. Yüksel, bu şekilde düşük maliyetli elektrik tüketiminin hedeflendiği serbest tüketici uygulamasında başvuru, anlaşma gibi tüm işlemlerden tedarik şirketinin sorumlu olduğuna işaret ederek, tedarik şirketleriyle dağıtım şirketlerinin birbirinden ayrıldığını hatırlattı.

DAĞITICILAR SADECE ONARIM YAPAR

“Dağıtım şirketleri elektrik satamazlar. Bu şirketler, sadece elektriği evlere ve iş yerlerine ulaştıran şebekenin bakımı ve işletmesinden sorumlulardır. Elektrik enerjisinin satışını gerçekleştiren şirketler ise elektrik tedarik şirketleridir. Dolayısıyla serbest tüketici olmak için başvuru yapılacak olan ve anlaşma imzalanacak olan şirketler tedarik şirketleridir” diyen Yüksel, EPDK tarafından yapılan ‘Kurumumuzun web sayfasını incelemeden serbest tüketici sözleşmesi imzalamayın’ uyarısını hatırlattı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN