Eljif Elmas transfer rekorunu kıramadı

Eljif Elmas transfer rekorunu kıramadı

Fenerbahçe'den İtalya'nın Napoli ekibine transfer olan Makedon futbolcu Eljif Elmas, sarı-lacivertli camiaya veda etti. Fenerbahçe'nin Napoli'ye sattığı Eljif Elmas'ın bonservis bedeli de belli oldu. Elmas, 16 milyon Euro'ya Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ahli'ye giden Moussa Sow'u geçerek Fenerbahçe'nin sattığı en pahalı futbolcu olma unvanını eline geçirdi.

Napoli ile Eljif Elmas’ın transferi konusunda anlaşan Fenerbahçe, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) genç futbolcunun satış detaylarını açıkladı. Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı açıklamada Napoli’nin Eljif Elmas için 16 milyon Euro net ve 3 milyon Euro bonus ödeyeceği bildirildi.

Süper Lig takımlarının yaptığı en yüksek bedelli satışlar... (Veriler Transfermarkt'tan alınmıştır)

REKOR TOSUN'DA

İşte Süper Lig'in rekor transferleri

10 - Arda Turan - Galatasaray > Atletico Madrid - 13 milyon euro

9 - Demba Ba - Beşiktaş > Shangai Shenhua - 13 milyon euro

8 - Mbaye Diagne - Kasımpaşa > Galatasaray - 13,00 milyon euro

7 - Cengiz Ünder - Başakşehir > Roma - 14,25 milyon euro

6 - Bruma - Galatasaray > RB Leipzig - 15,00 milyon euro

5 - Elvir Balic - Fenerbahçe > Real Madrid - 15.6 milyon euro

4 - Moussa Sow - Fenebrahçe > Al-Ahli - 16 milyon euro

3 - Badou Ndiaye - Galatasaray > Stoke City - 16,00 milyon euro

2 - Eljif Elmas - Fenerbahçe > Napoli - 16 milyon euro

1 - Cenk Tosun - Beşiktaş > Everton - 22,50 milyon euro

Eljif Elmas, Fenerbahçe Kulübünün YouTube kanalında yayımlanan veda mesajında, sarı-lacivertli formayı gururla taşıdığını belirterek, "Kuzey Makedonya'dan gelip Türkiye'nin en büyük takımında oynadım. Bu şanlı forma her zaman benimle birlikte olacak. Belki birgün burada büyük Fenerbahçe taraftarıyla buluşacağım. Alex, Lefter gibi büyük oyuncu olmak istedim. Belki onlar gibi olamadım ama Elmas oldum." ifadelerini kullandı. 

Kadıköy'de Galatasaray ile oynadıkları derbi maçının kendisi için unutulmaz olduğunu aktaran Makedon futbolcu, şunları kaydetti: 

"Kadıköy'de unutamadığım maç Galatasaray maçıdır. Küçüklüğümden beri hayal ettiğim maçtı. Bir de gol attığım için mutluyum. Taraftarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Gurur verici bir şey. İnşallah onlar için her zaman Elmas olarak kalırım ve yine bir gün burada buluşuruz. Büyük Fenerbahçe taraftarı sizi hiçbir zaman unutmayacağım, her zaman kalbimde taşıyacağım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN