Emekli promosyonları ne zaman ödenecek? Kim ne kadar promosyon alacak? Son dakika tarih açıklandı!

Emekli promosyonları ne zaman ödenecek? Kim ne kadar promosyon alacak? Son dakika tarih açıklandı!

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyonlar için müjde geldi. Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik yaptığı çalışmaları tamamladı. Çalışanlar için ikinci emeklilik dönemi de başlıyor. Peki emekliye promosyonlar ne zaman ödenecek?

12 milyon emeklinin beklediği gün için geri sayım başladı. Emekli promosyonları Ocak 2017'de yatacak. Aynı zamanda otomatşk BEs de bu tarihte başlayacak. Türkiye nufüsunun yüzde 20'sini ilgilendiren emekli prromosyon ücreti hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "kaşıkla verip kepçeyle almadık1 diyerek emeklilere müjdeyi duyurdu. 1 Ocak tarihinde yatacak emekli promosyonları kim ne kadar alacak? İşte konu hakkında detaylı bilgi...

HANGİ EMEKLİ NE KADAR PROMOSYON ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun daha önce yaptığı açıklamaya göre, Emeklilere 3 yıllık dönem için yatacak promosyon miktarı şu şekilde;

-Maaşı 1000 TL altında olan emeklilere: 120 TL

-Maaşı 1000-2000 TL arasında olan emeklilere: 250 TL

-Maaşı 2000 TL üzeri olan emeklilere ise 450 TL promosyon ücreti yatacak.

Bu rakamlar ilk açıklanan rakamlar. Son gelen duyumlara göre bu promosyon rakamları bankalar ile yapılacak son görüşmeden sonra artacak. Buna göre en düşük promosyonun 330, 1000-2000 TL maaş alan emekliler için 400, 2 bin TL üzeri maaş alan emekliler için 450 Tl olması gündemde.Promosyonların 1 Ocak 2017'de maaşlar ile birlikte hesaplara yatacak.

BAKAN PROMOSYON HESABINI KALEM KALEM ANLATTI

Müezzinoğlu promosyon ücreti hesabını tek tek anlatarak; Emekli maaşları, para sizde (bankada) kaç gün kalıyor? 1 gün kalan var, 2 gece kalan var, 2.5 var. Ortalama 2 gün kabul ettik. Ortalama 2 gün, yılda 24 gün ediyor. 1 yıllık miktar 195 milyar TL. Bunu 200 milyar ve yıllık 1 ay kabul edin. 200 milyar yılda 1 ay bankada kaldığında bunun karşılığı ne? Hesap yaptılar. 110 lira yıllık. Dedim onu 125 lira kabul edin. 3 yıllık karşılığı 375. Hadi bunu da 400 yapın. Geldiğimiz nokta bu.

11 milyon 800 bin emekli var. 400 lirayı 3 yıla bir dağıtın. 100 lira civarı. Biraz üzerinde rötuşlara ihtiyaç var. Ben yılbaşına olur diye düşünüyorum. Emeklimizi farklı yerlere sürüklemek isteyen bir algı yönetimi yapıyorlar. 900 TL’lik rakamlardan söz edenler oldu. Kamuoyuna yansıyan afaki rakamların karşılığı yok bankalarda.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE VE ÇALIŞANA DESTEK SÜRECEK

Bakan Müezzinoğlu, şu açıklamaları yaptı:

Prim yapılandırması kapsamında bugüne kadar 26 milyar liralık Sosyal Güvenlik Kurumu alacağı yapılandırıldı.

Asgari ücretin geldiği noktadan ben de mutlu değilim. Ama şuraya çıkaracağız da diyemem.

Asgari ücret artışının işverene getirdiği ek maliyetin bir kısmının Hazine tarafından karşılanması 2017'de de devam edecektir.

Kamu çalışanı reformunda önümüzdeki kısa vadede bir sonuç alabilmemiz zor görünüyor. Bizim sistemimize bir ilave daha taşeron getireceğiz. Hükümet çalışmalarını başlattı. Taşeron işlerinde 720 bin kişi var.

Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olursa sisteme getireceği ek maliyetin 400 milyar lira olduğu ve bu maliyetin son tahlilde sonraki nesillerin sırtına yükleneceği unutulmamalıdır.

İşsizlik Sigortası Fonu'nun büyüklüğü 101 milyar lirayı geçti. Yıl sonu itibariyle 102 milyar 931 milyon lira olacağı tahmin ediliyor. Son 14 yılda 5 milyon kişiye 13.6 milyar lira işsizlik ödeneği verildi..

HER OCAK'TA PROMOSYON

Emeklilere maaşlarını aldıkları bankaların promosyon ödemesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. "Promosyonu çözeceğiz" açıklamasıyla emeklileri sevindiren Başbakan Binali Yıldırım, cumartesi akşamı da bankalardan teklif beklediklerini, promosyonun 3 yıllık olacağını açıkladı, izlenecek yol haritasını da "3 yıllığına bir sefer her yılın Ocak ayında bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 yılda bir daha yatacak" sözleriyle duyurdu. Promosyonla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının ardından emeklilere promosyonda 2 formül gündeme geldi. İlk formüle göre; 3 yıllık promosyon belirlenecek. Bu tutar peşin olarak Ocak'ta yatırılacak. 3 yıl sonra yine Ocak ayında bir 3 yıllık promosyon ödemesi daha yapılacak. İkinci formüle göre ise; yine 3 yıllık promosyon tutarı tespit edilecek. Bu tutar 3 eşit taksitte her yılın Ocak ayında emeklilere ödenecek. 3 yılın sonunda yine bu süreç tekrarlanacak.

Başbakan'ın açıklamaları, promosyonun maaşa göre değişeceğini gösterirken; yakında karara bağlanacağı yönündeki sözleri de emeklileri umutlandırdı. Gözler bankalardan gelecek tekliflere çevrildi. Ödenecek tutar merak edilirken; gazetemizi arayan emekliler, bankaların maaşlarını kendi şubelerine taşımaları için yaptığı kampanyalara dikkat çekiyor ve promosyonun bundan daha fazla olmasını talep ediyor. Halen bankalar maaş pastasındaki paylarını artırmak için emeklilere 300 liraya varan para, puan gibi vaatlerde bulunuyor, pek çok işlemi ücretsiz olarak sunuyor, işlem önceliği gibi imkanlar sağlıyor.

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyonlar için müjde geldi. Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik yaptığı çalışmaları tamamladı. Çalışanlar için ikinci emeklilik dönemi de başıyor. Peki emekliye promosyonlar ne zaman yatacak?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN