Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme sayfası

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme sayfası

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihinde sona yaklaşıldı. Ödeme tarihini geçirenlere gecikme zammı uygulanacak. Cezalı duruma düşmek istemeyen mükellefler son tarihi araştırıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi ne zaman? İşte ayrıntılar…

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2019 itibarıyla başlamıştı. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için vergilerini son tarihe kadar ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi 2. taksiti nereden ve nasıl ödenir? İşte konu ile ilgili merak edilen bilgiler…

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım itibarıyla başlamıştı. 2. taksit son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2019 mesai saati bitimine kadar devam ediyor.

Emlak vergisi ödemeleri ile ilgili, Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük de açıklamalarda bulundu. Küçük konu ile ilgili emlak vergilerinin yılda iki eşit taksitle ödendiğini, birincisinin mart, nisan ve mayısta, ikincisinin ise Kasım’da belediyelere ödendiğini ifade etti.

İkinci taksitin 30 Kasım’a kadar ödenmesi gerektiğini söyleyen Küçük, “Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksiti ödemediyseniz gecikme zammıyla birlikte iki taksiti ödeyebilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

2. TAKSİT ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergileri ilgili belediyelere şahsen gidilerek ödeme yapılabileceği gibi, belediyeye ait hesap numaralarına EFT veya Havale yolu ile de ödeme yapılabiliyor.

İnternet üzerinden yapılacak ödemeler için TÜDER Başkanı Levent Küçük; “Belediyelerin internet siteleri üzerinden yapılacak ödemelerde, dolandırıcılara karşı önlem olarak, web sitesinin sahte web sitesi olmamasına dikkat etmeliyiz.” diyerek uyarılarda bulundu.

Küçük, bazı belediyelere vergi ödemelerinin kredi kartı ile taksitle yapılabildiğini ifade etti.Buna karşı da uyarı da ulunan Küçük, Kredi kartıyla yapılacak ödemelerde, kartın kopyalanması veya şifrenin başkaları tarafından ele geçirilmesi tehlikesine karşı da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

19-11/28/emlak-vergisijpgg.jpg

HANGİ MÜLK SAHİBİ NE KADAR DEĞERLİ KONUT VERGİSİ ÖDEYECEK?

Değerli Konut Vergisi Nedir?

Piyasa değeri 5 milyon TL üzerinde olan konutlardan alınacak olan vergiye ‘Değerli Konut Vergisi’ adı veriliyor.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ KAPSAMI

Meclisten geçen yeni vergi reform paketinde yer alan tasarıya göre 5 milyon TL’den değerli konutlar için emlak vergilerine ilave olarak ‘Değerli Konut Vergisi’ de eklendi.

KONUT DEĞERİNİ KİM BELİRLEYECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü veya yetkilendirdiği değerlendirmeme şirketleri tarafından yapılacak. Yasa teklifinde Gayrimenkullerin değerinin; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edileceği ve ilgilisine ayrıca tebliğ edileceği belirtiliyor.

Bu karara 15 gün içinde itiraz hakkı tanınıyor. İtiraz hakkı kullananlar için tekrar 15 gün içinde değerlendirilerek sonuçlandırılması ve kesinleşen değerin yine ilan edileceği ve ilgilisine tebliğ edilmesi belirtiliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce belirlenen bir değerin bulunmaması durumunda ise bina emlak vergi değeri esas alınarak vergilendirme işlemleri yapılacağı belirtiliyor.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ MÜKELLEFİYETİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Mülkün, emlak vergisine esas değeri veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından en az 5 milyon olarak belirlenmesi durumunda takip eden yıldan itibaren mükellefiyet başlamış olacak.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ ORANLARI

Değerli konut vergisi için 3 kademe ön görüldü. Buna göre:

5 milyon TL ile 7, 5 milyon TL arasında değerde ise Binde 3

7.500.001 TL ile 10 milyon TL arasında bir değerde ise Binde 6

10.000.001 TL’yi aşan bir değerde ise Binde 10 olarak belirlenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN