Emniyet güçlerinden PKK ve IŞİD operasyonu: 43 gözaltı

Emniyet güçlerinden PKK ve 
IŞİD operasyonu: 43 gözaltı

Emniyet güçleri Diyarbakır'ın Ergani, Bitlis'in Ahlat ilçeleri ile Adana'da PKK, YDG-H ve IŞİD militanlarına operasyon düzenledi. Operasyonlarda 43 kişi gözaltına alındı.

Emniyet güçleri Diyarbakır, Adana ve Bitlis'te PKK ve sözde gençlik yapılanması YDG-H'lilere yönelik operasyon yaptı.

6-8 Ekim operasyonu

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, 6-8 Ekim olaylarına katıldıkları tespit edilen PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının yakalanması amacıyla düzenlenen operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde 1 tabanca, 5 boru tipi bomba, örgütsel doküman ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklamada 8-8 Ekim olaylarına katılan, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, güvenlik güçlerine eylem hazırlığında oldukları belirtilen kişilere yönelik 3 Ağustos günü eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan operasyonda, 7 kişi gözaltına alınırken, yakalanan şüphelilerden M.G.'nin ikametinde yapılan aramada; 1 adet Glock marka tabanca, 15 adet mermi, 5 adet kullanıma hazır dikdörtgen boru tipi el yapımı bomba, 12 adet dikdörtgen boru tipi el yapımı bomba için hazırlanmış boş materyal, patlayıcı madde yapımında kullanılan 3 kilogram şeker karışımı patlayıcı malzeme, Olaylarda kullanılmak üzere hazırlanmış kıyafet malzemesi ele geçirildi. Ayrıca, Menderes Mahallesinde bulunan Eşit Yurttaş Derneğinde yapılan aramada terör örgütü ele başının resminin basılı olduğu 17 adet bez parçası ve 8 adet örgütsel doküman ele geçirildi. Konuyla ilgili soruşturma sürmektedir."

Bitlis Ahlat'ta teröre 8 gözaltı

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan saldırının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Ahlat Yukarı çarşı mevkisinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Cuma günü bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından ilçede geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda A.T., Y.B., N.K., F.G., E.Ö., M.Ç., S.A. ve C.G. gözaltına alındı. 8 kişinin, sorgulanmak üzere Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Adana'da terör operasyonu: 8 gözaltı

Adana'da terör örgütleri PKK ve IŞİD'e yönelik şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütlerine yönelik yaptığı çalışmada merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde bazı adresler belirlendi. Hazırlıklarını yapan polis, bugün şafak vakti belirlenen adreslere helikopter destekli eş zamanlı baskın yaptı.

Özel harekat, çevik kuvvet ve asayiş ekiplerinin de katıldığı operasyonda terör örgütleri PKK ve IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise çok sayıda silah, mermi ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Antalya'da 20  gözaltı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hafta sonu yapılan PKK/KCK operasyonuyla gözaltına alınan 7 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK'nın şehir uzantısı KCK'nın internet siteleri üzerinden yaptığı açıklamalar ve eylem çağrıları doğrultusunda Antalya'da geniş katılımlı şiddet içerikli saldırıda bulunacaklarının istihbaratına ulaşan Antalya ve Alanya polisi hafta sonu eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Antalya il merkezinde 13, Alanya'da ise 7 kişi olmak üzere 20 şüpheli yakalandı.

Dün adliyeye çıkartılması beklenen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu şüpheliler için Alanya Emniyeti tarafından ek gözaltı süresi alındı. Ek gözaltı süresi dolan 7 şüpheli bugün geniş güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. Aynı operasyon kapsamında Antalya'da gözaltına alınan 13 kişi, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Antalya ve Alanya'daki operasyonda propaganda amaçlı terör örgütüne ait çok sayıda doküman, 3 hafıza kartı, 2 flaş bellek, 3 dizüstü bilgisayar ve 16 CD'nin ele geçirildiği açıklandı.

DİYARBAKIR-BİTLİS-ANTALYA-ADANA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN