Emre'yi hedef gösteren gazeteye para cezası verildi

Emre'yi hedef gösteren gazeteye para cezası verildi

Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta tribünlerde dağıtılan ve manşetinde Emre Belözoğlu'nun hedefte gösterildiği fotoğrafın yer aldığı gazeteye para cezası verildi.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta tribünlerde dağıtılan ve manşetinde Emre Belözoğlu'nun hedefte gösterildiği fotoğrafın yer aldığı yerel gazete Paskolik'e, 5 bin lira idari para cezası kesildi.

İdari yönden işlem yapıldı

Gazete editörlerinden Esat Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları haberle ilgili savcılık tarafından adli olarak "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildiğini anımsatarak, idari yönden ise işlem yapıldığını belirtti.

16-02/05/ekran-resmi-2016-02-05-135813Geçtiğimiz sezon ''Hedefte Fener War'' manşeti atan Mersin Paskolik Gazetesi'ne, 5.000 TL para cezası kesildi. / FOTOĞRAF: SOSYAL MEDYA

5 bin lira para cezası

Gazetenin manşeti nedeniyle kendilerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun çerçevesinde 5 bin lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Durak, karara karşı Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliğine yaptıkları itirazın ise reddedildiğini ve cezanın kesinleştiğini bildirdi.

"Şiddet içeren haber yapmadık"

Hukuka saygılı olduklarını vurgulayan Durak, şiddet içeren bir haber yapmadıklarını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Mersin Stadyumu'nda oynanan Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde dağıtılan yerel Paskolik gazetesinin manşetinde, Mersin İdmanyurdu oyuncusu Nakoulma'nın eli silahlı, Emre Belözoğlu'nun da hedefte gösterildiği fotoğrafa yer verilmişti.

MERSİN/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN