Endonezya'da 6 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Endonezya'da 6 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Endonezya'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin ayrıca mart ayında eyaletteki Ciremai Dağı'nda askeri eğitime tabi tutulduğu da belirtildi.

Endonezya'da 6 DEAŞ şüphelisi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kompas gazetesinin haberine göre Ulusal Emniyet Sözcüsü Asep Adi Saputra, Batı Cava eyaletinin Depok, Bogor ve Bekasi bölgelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini söyledi. 

Operasyonlarda DEAŞ bağlantılı Jemaah Ansharut Daulah (JAD) terör örgütü üyesi olduğu şüphesiyle 6 kişinin gözaltına alındığını bildiren Saputra ayrıca, şüphelilerin mart ayında eyaletteki Ciremai Dağı’nda askeri eğitime tabi tutulduğunun belirlendiğini ifade etti.

Saputra, operasyonlarda kimyasal sıvı, bıçak ve ok gibi çeşitli saldırı malzemelerinin ele geçirildiği bilgisini de paylaştı. 

NE OLMUŞTU?

Eski Siyasi, Hukuk ve Güvenlik İşleri Koordinasyon Bakanı Wiranto'nun 10 Ekim'de Banten eyaletinde bıçaklı saldırıya uğramasının ardından çeşitli bölgelerdeki operasyonlarda 36 terör şüphelisi yakalanmıştı. Wiranto’ya saldırı düzenleyenlerin JAD üyesi olduğu açıklanmıştı.

CAKARTA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN