Endonezya'da 'son 7 yılın en kötüsü' ağırlaşıyor... Selde ölü sayısı 43'e çıktı

Endonezya'da 'son 7 yılın en kötüsü' ağırlaşıyor... Selde ölü sayısı 43'e çıktı

Endonezya'da aşırı yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı. Yetkililerin, 'Son 7 yılın en kötüsü' uyarısını yaptığı şiddetli yağışlar için bir uyarı daha yapıldı: 10 Ocak'a kadar sürecek, dikkatli olun.

Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelan sonucu 43 kişi öldü.

Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Agus Wibowo, başkent Cakarta, Depok, Bekasi ve Tangerang kentlerinin yanı sıra Bogor ve Lebak bölgesinde yılbaşı gecesinden bu yana etkili olan yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısının 43'e yükseldiğini belirtti.

Meydana gelen afette 16 kişinin hayatını kaybettiği Bogor bölgesinin en fazla can kaybının yaşandığı yer olduğu bilgisini paylaşan Wibowo, ölen 43 kişiden 12'sinin de toprak kayması nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

400 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Şu ana kadar selden etkilenen yaklaşık 400 bin kişinin tahliye edildiğini aktaran yetkililer, geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) de 10 Ocak’a kadar sürmesi beklenen şiddetli yağışlara karşı halka uyarıda bulundu.

CAKARTA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN