Endonezya'da virüs çağrısı: Çinlilerin ülkeye girişi yasaklansın!

Endonezya'da virüs çağrısı: Çinlilerin ülkeye girişi yasaklansın!

Endonezya'da, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs nedeniyle Çinlilerin ülkeye girişlerinin yasaklanması için çağrı yapıldı. Endonezya'da şu ana kadar virüs saptanmadı.

Endonezya Kamu Denetçiliği Kurumu, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) nedeniyle Çinlilerin ülkeye girişlerinin geçici süreyle yasaklanması çağrısı yaptı.

Kamu Denetçisi (Ombudsman) La Ode Ida, yaptığı açıklamada, koronavirüsün yayılması tehlikesine karşı Çin'den gelen işçi ve turistlerin geçici süreyle Endonezya’ya girişlerinin yasaklaması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

ÇOK GİRMİŞ ÇİNLİLERİN KAYITLARI TUTULMALI

Ülkeye çoktan girmiş Çinlilerin kayıtlarının ise acilen tutulması gerektiğini belirten Ida, söz konusu ölümcül virüsün Çin'den ülkeye giriş yapanlara bulaşıp bulaşmadığını belirlemek için virüs taramasının da artırılması talebinde bulundu.

Diğer Kamu Denetçisi Alvin Lie de ülkede işçi ya da öğrenci olarak bulunan Endonezyalılar için hükümetin koruma planı oluşturması gerektiğini vurguladı.

ŞU ANA KADAR VİRÜS SAPTANMADI

Endonezya’da şu ana kadar koronavirüsün tespit edilmediğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan 10’a yakın kişide de virüse rastlanmadığı bilgisini paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teuku Faizasyah da Çin’in Vuhan kentindeki giriş-çıkış önlemleri nedeniyle bölgede mahsur kalan yaklaşık 93 Endonezyalı öğrencinin tahliyesinin şu an için muhtemel olmadığını söyledi.

VUHAN'A SEFERLER DE İPTAL EDİLDİ

Çin’de bulunan Endonezya vatandaşlarına henüz virüsün bulaşmadığı bilgisini edindiklerini dile getiren Faizasyah, öğrencilerin kentten çıkarılması yönünde de Çin hükümetinin önerilerini beklediklerini kaydetti.

Bu arada virüs salgını dolayısıyla havalimanı ve limanlar gibi sınır noktalarında termal tarayıcılarla önlemlerin artırıldığı Endonezya’da Vuhan seferi olan havayollarının uçuşları da iptal edilmişti.

CAKARTA/AA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN