EPDK'dan akaryakıt şirketlerine uyarı: Bir gece ansızın karar alabiliriz

EPDK'dan akaryakıt şirketlerine uyarı: Bir gece ansızın karar alabiliriz

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, fiyatlamalarla ilgili akaryakıt sektörünü uyardı ve "Bir gece ansızın karar alabiliriz" dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektörüne yönelik "Ben bu noktada özellikle akaryakıt sektörümüze yönelik bazı hususların altını çizmek istiyorum. Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesine yönelik mevzuatımız çok net ve açıktır" açıklamalarında bulundu.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne yazık ki kamuoyunda hala fiyatların EPDK tarafından belirlendiği gibi bir algı var ve bu çok yanlış bir algı. Akaryakıt fiyatları; ilgili şirketlerin, Kanunun çizdiği çerçevede tarife metodolojilerine göre belirleniyor. Yani serbest ve rekabetçi bir piyasa yapımız var. Ancak son zamanlarda dağıtıcı ve bayi marjlarının, belirlediğimiz kriterlere uygun olmadığını ve sağlıksız bir durumun ortaya çıktığını tespit ettik. Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği zaman, bazı istasyonların bu zammı gece saat 12’den önce yaparak tüketiciyi mağdur ettiğine dair şikayetlerde alıyoruz.

Kesin bir dille belirtmek isterim ki rekabeti olumsuz etkileyecek fiyat hareketlerinden mutlaka kaçınılmalıdır. Dağıtım şirketlerinden vakit kaybetmeden kendilerine çeki düzen vermelerini, bayilerin uyarılarak, bu tür uygulamalara derhal son verilmesini bekliyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN