Erbil merkezli Kürt medya grubundan skandallı harita

Erbil merkezli Kürt medya grubundan skandallı harita

IKBY Başkanı Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw kanalında hava durumunda yansıtılan haritada Türkiye'de bulunan şehirler Kürdistan'a bağlı gibi gösteriliyor. Tepki çeken harita 2013 yılından bu yana bu şekilde ekranlara yansıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw televizyon kanalı hava durumu sunarken ekrana yansıtıığı haritada Türkiye'nin doğusunu 'Kürdistan' olarak veriyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamını ve Doğu Anadolu bölgesinin tamamına yakınını 'Kürdistan' haritasının içine sokan kanal sosyal medyada tepki çekti. Sosyal medyada çok tepki çeken görüntüler 2013 yılında da gündeme gelmişti.

Yayınlanan meteoroloji haritasından Erzurum, Sivas, Ağrı, Van, Mayatya, Hatay, Mersin 'Kürdistan' sınırları içinde yer alıyor.
Rudaw kanalı hava durumu 2013 yılından beri bu haritayla veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN