Erbil, PYD’nin yabancı savaşçılarını gözaltına aldı

Erbil, PYD’nin yabancı savaşçılarını gözaltına aldı

Kuzey Irak’ta Erbil yönetimine bağlı Duhok Asayişi, PYD ile IŞİD’e karşı savaşan 6 yabancıyı gözaltına aldı. ‘Şeytan’ lakaplı Kanadalı Kennedy, gözaltına alınmalarının siyasi olduğunu söylerken, Erbil yönetimi, “Sınırlarımız ihlal edildiği için gözaltı yaptık” açıklaması yaptı.

Irak ile Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşmak için Peşmerge ve PYD’ye katılan 6 yabancı savaşçı Duhok’ta gözaltına alındı. ‘Şeytan’ lakaplı Kanadalı eski asker Michael Kennedy, 2 Alman ve 3 ABD’li Erbil’e gönderildi. Bu kişilerin yaklaşık 6 ay Peşmerge saflarında, daha sonra terör örgütü PYD ile beraber IŞİD’e karşı savaştığı öğrenildi. Gözaltı işlemini uygulayan Duhok Asayişi, 6 yabancı savaşçının, vizelerinin bitmesi nedeniyle gözaltına alındığını bildirdi. Ancak Kanadalı Michael Kennedy, durumun farklı olduğunu savundu ve PYD ile Kuzey Irak yönetimi arasında siyasi anlaşmazlıktan dolayı gözaltına alındıklarını öne sürdü.

Rûdaw’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen Duhok Asayişi’nden bir yetkili ise, olayın arkasında hiçbir siyasi neden olmadığını, bu kişilerin daha önce uyarılmalarına rağmen Kürdistan Bölgesi sınırlarını ihlal ettiğini söyledi. Michael Kennedy, 13 yıl Kanada Deniz Kuvetleri Komutanlığı’nda görev aldı. Ailesinde birçok kişi radikal örgütlerle mücadelede yer alan Kennedy’nin ağabeyi, Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonda yaşamını yitirmiş. Serbest bırakılan Kennedy, yeni yılı ailesiyle geçirmek için Kanada’ya döndü. 2 Alman da serbest bırakılırken, 3 Amerikalı’nın halen gözaltında olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN