Ercüment Ovalı korona aşısını buldu mu? 72 saatte iyileştiğini duyurdu

Ercüment Ovalı korona aşısını buldu mu? 72 saatte iyileştiğini duyurdu

Pandeminin ilk günlerinde yaptığı aşı çalışmalarıyla gündeme gelen Ercüment Ovalı, koronavirüse yakalandığını ancak 72 saatte iyileştiğini duyurdu. Açıklamanın ardından Ercüment Ovalı’nın koronavirüs aşısını bulup bulmadığı merak ediliyor.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medyada ekibiyle birlikte koronavirüs aşısında büyük aşama kaydettiklerine dair yaptığı açıklama üzerine hem heyecan uyandırmış hem de tepkiler almıştı. Ercüment Ovalı, 5 gün önce koronavirüse yakalandığını ve hastalığı kendi hazırladıkları aşı ile 72 saatte yendiğini açıkladı.

ERCÜMENT OVALI KORONA AŞISINI BULDU MU?

Farklı haber sitelerinde yer alan habere göre, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, koronavirüse karşı ilaç olarak günümüzde 3 ilacın dünyada önemli gelişme gösterdiğini ifade etti. Bir de kendi yaptıkları antikor olduğunu ancak Bakanlık’ın buna ruhsat vermediğinin altını çizen Ovalı, 5 gün önce koronavirüs olduğunu belirtti. Akciğerlerinde tutulum olduğunu, diğer ilaçların etkinliğine inanmadığını ve reddettiğini aktaran Ercüment Ovalı, ürettikleri kokteyl antikor ile akciğerlerinin 72 satte temizlendiğini ve 5. Günde evine döndüğünü kaydetti. 

“HAYVAN DENEYLERİ TAMAMLANDI”

Kendi çalışmaları sonucunda elde ettikleri koronavirüs aşısında hayvan deneylerinin tamamlandığının altını çizen Ovalı aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’ndan da insan çalışmaları için onay alındığını ve deneme çalışmalarının Yeditepe Üniversitesi’nde başlayacağını dile getirdi. Aşıların etkinliğinin fare deneylerinde çok yüksek bulunduğunu da belirten Ercüment Ovalı şu anda üretimi tamamlanmış olan 25 milyon doz aşının mevcut olduğunu ifade etti. 

ercument-ovali-korona-asisini-buldu-mu-2.jpg

NELER YAŞANDI?

Covid-19 salgınının küresel çapta etkilerinin görülmesiyle birlikte tüm dünya aşı çalışmaları yaparken, Prof. Dr. Ercüment Ovalı da ekibi ile laboratuvarda gece gündüz çalışmış, 23 Nisan 2020 tarihinde aşı hakkında açıklama yapacaklarını söylemişti.

Açıklama ile birlikte milyonlarca kişi umut ve heyecan içinde beklerken, Ovalı, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Son bir aydır gece gündüz çalışmanın sonucunda 4 ürün, 6 proje ve 3 makale çıkaran kahramanlarına teşekkür ettiğini ifade etti ve ülkemizin artık koronavirüs aşısı geliştiren az sayıdaki ülkeler arasında olduğunu söyledi.

Ancak Ercüment Ovalı’nın bulduklarını açıkladığı Dornaz Alfa ilacının daha önceden de var olan bir ilaç olduğu ve aşı çalışmalarının prosedüre uygun işlemediği yönünde başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere pek çok kesimden tepki almıştı. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN