Erdoğan 25 Eylül'de BM'de dünya liderlerine hitap edecek

Erdoğan 25 Eylül'de BM'de dünya liderlerine hitap edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Eylül’de ABD’nin New York kentinde yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurul Genel Toplantılarının ilk gününde dünya liderlerine hitap edecek.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR)

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak BM’nin 73. Genel Kurulu Genel Toplantılar çizelgesine göre, Türkiye’ye, Brezilya, ABD ve Ekvator’un ardından BM kürsüsünden hitap hakkı verilirken, devlet başkanı düzeyinde temsil edilecek.

BM Genel Merkezi’nde yapılacak zirvede Türkiye’yi temsilen Başkan Erdoğan 25 Eylül Salı günü öğleden önceki oturumda 4. konuşmacı olarak salona hitap edecek.

Başkan Erdoğan'ın ardından Meksika ve Fas liderleriyle birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kürsüye gelirken, İran lideri Hasan Ruhani de 13. sırada BM kürsüsüne çıkacak.

MERKEL VE PUTİN KATILMAYACAK

New York’taki ülke liderleri düzeyindeki toplantıya, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri başta olmak üzere ilişkilerde bir takım sorunlar yaşadığı Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau katılmazken, bu ülkeler zirvede bakan düzeyinde temsil edilecek.

Her yıl eylül ayının ikinci haftasının ardından salı günü başlıyan ve bir haftaya yakın devam eden BM Genel Kurulu Genel Toplantılarında’nde her zaman ilk konuşmacı olarak Brezilya’ya ve ikinci konuşmacı olarak da ABD’ye söz veriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN