Erdoğan El Bab'daki son durumu açıkladı: Halep yolu ÖSO'nun kontrolünde

Erdoğan El Bab'daki son durumu açıkladı: Halep yolu ÖSO'nun kontrolünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün çatışmaların yaşandığı El Bab'taki son durumla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını yoğunlaştırdığını ancak Halep yolunun ÖSO ve TSK'nın kontrolüne geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile yaptığı ortak basın açıklamasında şiddetli çatışmaların yaşandığı El Bab operasyonuyla ilgili sorulara da cevap verdi. Erdoğan: "Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Şu anda El-Bab tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık El-Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim dedem Çanakkale şehidi" iyen Arnavut gazeteciyi de kürsüde alkışladı.

EL BAB'DA SON DURUM

Karar'ın Genelkurmay Başkanlığı açıklaması, bölge kaynakları ve askeri kaynaklardan derlediği bilgilere göre, TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab'a girmesine ramak kaldı. El Bab merkezinin büyük ölçüde kontrol altına alınmasını sağlayacak Hastane bölgesi karşısındaki tepe ele geçirilmek üzere. IŞİD'in son saldırısı püskürtüldü, 40 terörist öldürüldü, 4 asker şehit oldu 15'i yaralandı. Saldırıda çok sayıda bombalı araç içindekilerle birlikte imha edildi.

Türkiye'nin sınırlarını teröristlerden temizlemek amacıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında en önemli hedef olarak görülen El Bab'a bir adım kaldı. TSK destekli ÖSO güçleri, zorlu hava şartlarına rağmen, stratejik öneme sahip tepeyi vermemek için var gücüyle direnen IŞİD'le mücadele veriyor. El Bab'ın merkezi kabul edilen Hastane bölgesini ele geçirmek için son engel olan tepe alınmak üzere. IŞİD dün işte o bölgedeki Türk askerlerine güçlü bir saldırı gerçekleştirdi. 4 asker şehit olurken, 15'i de yaralandı. TSK'nın hava operasyonuyla püskürttüğü IŞİD saldırısında 45 terörist öldürüldü. 47 barınma alanı ve 4 bombalı araç içindekilerle birlikte imha edildi. Çok sayıda yaralı teröristin de tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

IŞID'İN BARINMA VE MÜHİMMAT DEPOSU
Çatışmaların El Bab'ın merkezde kente hakim konumdaki eski şehir hastanesi civarında sürdürülüyor. Hastanenin 2 yıldır IŞİD tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanıldığı belirtiliyor. Savaştan önce Büyükşehir hastanesi olan bölge IŞİD teröristleri tarafından güçlü şekilde korunuyor. Hastanenin karşısındaki tepenin alınması halinde IŞİD'in El Bab'taki varlığı da ağır darbe alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN