Erdoğan: Gençler ile cami arasına duvar örmemeliyiz

Erdoğan: Gençler ile cami arasına duvar örmemeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da inşa edilen Kuzey Yıldızı Cami'nin açılışında konuştu. Erdoğan, 'Genç kuşaklar ile camiler arasına duvar örmemeliyiz' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı biten ve hizmete açılan Kuzey Yıldızı Cami'nin açılışına katıldı.

"ANKARA'YA YAKIŞIR BİR ESER OLMUŞTUR"

Caminin başkente kazandırılması sebebiyle Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün resmi açılışını yapmakta olduğumuz Diyanet Bilim ve Kültür Merkezi’nin ama bunun yanında Büyük Ankara Camii’nin başkentimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 80 dönümlük arazi üzerine inşa edilen bu külliye Ankara’ya yakışır bir eser olmuştur. Bu eserin Ankara’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Önceki başkanlarımız Melih Gökçek ve Mustafa Tuna beyefendiye burada özellikle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

19-05/10/d06aebb4-ace6-4f79-8ebb-78da4e89edf0.jpg

"CAMİLER TAŞTAN İBARET YAPILAR DEĞİLDİR"

Camilerin bulunduğu şehirlerin sembol yapıları olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Camiler sadece taştan tuğladan ibaret binalar değildir. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp Hakkın karşısında eşitlendiğimiz mukaddes mekanlardır. Camilerimiz inşa edildikleri şehirlere kimlik, kişilik ve karakter kazandıran yapılardır. İstanbul’u Sultanahmet’siz, Süleymaniyesiz düşünemeyiz. Ankara’yı Hacı Bayram Veli Camii ve türbesi olmadan anlatmak mümkün değildir. Kocatepe Camii de yakın dönemde Ankara’yı anlatan sembol eserlerden biridir" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK ÇAMLICA CAMİSİ İSTANBUL'UN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ"

Geçtiğimiz hafta hizmete açılan Büyük Çamlıca Cami'nin şimdiden İstanbul'un sembol eserlerinden biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmete açtığımız Büyük Çamlıca Camisi de şimdiden İstanbul’un abide eserlerinden biri haline geldi. 60 bini aşkın cemaati kubbenin altında ve avlusunda toparlayabiliyor. Bu abide eser Cumhuriyet’in Ankara'sını, Osmanlı'nın Ankara'sı ile yeniden kucaklaştıracaktır. İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

"CAMİLERİN SÜSÜ CEMAATLERDİR"

Gençlerin camiye gitmesinin teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Camilerin süsü cemaatidir. Özellikle de gençlerdir. Çocukların gelmediği, gençlerin uğramadığı camiler ne kadar muhteşem olursa olsun boynu bükük kalmaya mecburdur. Cami merkezli bir hayatı özendirmemizi, teşvik etmemiz gerekiyor. Genç kuşaklar ile camiler arasında yapay duvarlar örmemeliyiz" şeklinde görüş belirterek konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN