Erdoğan ile Zelenskiy serbest ticaret anlaşmasında mutabık kaldı

Erdoğan ile Zelenskiy serbest ticaret anlaşmasında mutabık kaldı

Ukrayna'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Zelenskiy ile serbest ticaret anlaşmasında mutabık kaldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile birlikte DEİK İş Konseyi toplantısına katıldı.

Erdoğan, Türkiye'nin, sağlık turizminde Ukrayna'nın ana destinasyonlarından biri haline geldiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl Ukrayna'dan tedavi için 20 bin kişi geldi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* İlişkilerimizin güçlenmesine önem veriyoruz. Ukrayna bizim için stratejik ortak. İş dünyamıza ufuklar açacak kararlar aldık. Ukrayna ile ticaret hacmimiz her sene yükseliyor.

* Türk şirketlerinin Ukrayna'daki yatırımları 3.5 milyar doları aşıyor.

* Türkiye sağlık turizminde Ukrayna'nın ana destinasyonlarından biri haline geldi. Geçtiğimiz yıl Ukrayna'dan tedavi için 20 bin kişi geldi.

20-02/03/14312653.jpg

* Türkiye olarak uluslararası müteşebbisleri yabancı yatırımcı olarak görmüyoruz, küresel yatırımcı olarak görüyoruz.

* Türkiye dünyanın 13. büyük ekonomisidir. İhracatımız 181 milyar dolara ulaştı.

* Altını çiziyorum neyi beklediğinizi biliyorum, serbest ticaret anlaşmasında Sayın Başkanla bu konuda mutabık kaldık.

* Ve ticaret bakanlarımız da kendi aralarında metnini adeta imzaladılar. Bu konuda kısa sürede iş dünyamıza müjdeyi vermek istiyoruz.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN