Erdoğan: Karlov suikastine müşterek araştırma yapacağız

Erdoğan: Karlov suikastine müşterek araştırma yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastle ilgili Türkiye ve Rusya'nın ortak soruşturma yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bir hafta önce Tatristan Cumhurbaşkanını Külliye'ye getirmiş orada kendileri ie Türkiye-Rusya ilişkilerini görüşme fırsatımız olmuştu. Bu akşam Putin ile bu olayı değerlendirdik."

"Sayın Putin'in şahsımdan taziyelerimizi iletiyorum. Biliyoruz ki bu Türkiye Rusya ilişkileirni normalleşme sürecini bozmaya yönelik provakosyondur. Bu provakosyana gelmeyecek iradeye sahibiz bu akşamki görüşmede terörle mücadelede sürece yönelik çok daha güçlü olacağımıza mutabık kaldık"

TALİMATI VERDİK

"Sayın Karlov'un cenazesini kendi gönderecekleri uçakla aldırma talebinde bulundurlar. Operasyonu kendi gönderecekleri güvenlik güçlerinin de yardımı yapılmasını istediler. Suikaste müşterek araştırma... olabilir dedik. Bu konuda ilgili Bakan arkadaşlarımıza gereki talimatı verdik. İçişleri Bakanı olmak üzere yakın takibindeyiz"

PUTİN'LER HEMFİKİRİZ

Bu durumdan şu anda kendilerini bir şeyler çıkarmak, isteyen mahvileri yakından takip ediyoruz. Açıklamarı günü geldikçe devam edeceğiz. Olayı bütün boyutlarıyla araştırıyoruz. Özellikle Türkiye devletine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Bu gerçeği Türk dostlarımızın da gördğüne eminim. Rusya ile aramızdaki ilişkilerin çok ciddi bir şekilde yürütülüyor olması. Halep ile ilgil atılmış adımlar Rusya ile Türkiye'nin çalışmasının bir ürünüdür. Putin ile bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz."

ORTAK SORUŞTUMA KOMİSYONU

"Çavuşoğlu olayı ele alıp nasıl barış ortanı sağlanır diye çalışıyor. Ortak soruşturma komisyonu kuracağız. Buralardaki güvenlik tedbirleri alınmıştır. Gerekli adımlar atılıyor. Karlov ile ilgi atılacak adımlar ailelesiyle görüşmeler sürdürülmektedir. Karlov'u Rusya'ya göndereceğiz. İrtibatlarımız devam edecek. Rusya ile ilişkilerimiz çok önemli. Bu ilişkiyi bozmaya çalışanlara sesleniyorum. Beklentileriniz boşa. Boşa bekliyorsunuz. Bizler kararlı bir şekilde mutabatımızı ortaya koyduk. Bir kez daha Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Biz Rusya Türkiye oalrak bu konuda karalıyız. Rusya Türkiye başımız sağolsun"

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN