Erdoğan: MSB, Anıtkabir'deki defteri oradan çekti, aldı

Erdoğan: MSB, Anıtkabir'deki defteri oradan çekti, aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir defterine attığı imza ile ilgili olarak "Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi noldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun çok konuşulan Anıtkabir ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan İmamoğlu’nun Anıtkabir şeref defterini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ismiyle imzalamasına tepki gösterdi.

Erdoğan ''İstanbul'dan beyefendi çıkıyor, gidiyor. Sen mazbatanı aldın mı, almadın. Anıtkabir'in protokol işlemi nedir haberi yok. Orada kılavuzluk yapanlar da yanlış yaptı.  şu anda yaptığı işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Milli Savunma Bakanlığı defteri çekti aldı’’ dedi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları: 

'PROTOKOL İŞLEMİ NEDİR HABERİ YOK'

"Bütün bunları yönetirken bir şeye dikkat edeceğim. Şu anda bir Anıtkabir olayı yaşandı. İstanbul'dan beyefendi çıkıyor, gidiyor. Sen mazbatanı aldın mı, almadın. Anıtkabir'in protokol işlemi nedir haberi yok. Orada kılavuzluk yapanlar da yanlış yaptı. Deftere nasıl yazacağını da bilmiyor.

Belediye başkanı mazbatanı alırsın o başka. Ama şu anda yaptığı işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Bizler hiçbir zaman oradaki usule aykırı hareket etmedik. Usul, erkan öğrenemeden, yanlış yola düştüler.

Mazbatasını almadan, altına böyle bir isim işledi. Milli Savunma Bakanlığı defteri çekti aldı. Bu seçimlerin nihai kararını YSK verecektir. YSK nihai kararı verdikten sonra iş bitmiştir."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN