Erdoğan: Parti teşkilatlarında rehavet var

Erdoğan: Parti teşkilatlarında rehavet var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Anadolu'da bir sükunet bir rehavet var. Bu sessizlik ne netice doğuracak bilemiyoruz. Son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV Ahaber ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Bursaspor'un Fenerbahçe sahasında böyle bir galibiyet alması az görülen bir olaydır. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Finalde başarılar diliyorum.

Başkanlık sistemi

Medvedev Cumhurbaşkanıy'dı ancak yine güç Putin'deydi. Şu an Putin Cumhurbaşkanlığını aldı ve Medvedev ortada yok. Rusya'da durum fiili durumdur. Türkiye'de partili olmayınca orada güç burada olamıyor. ABD'ye baktığımız zaman Başkan partili ve oradan aldığı bir güç var. ABD'nin dezavantajı ise 2 yıl bir yapının değişmesi. Fransa'da yarı başkanlık sistemi mevcut. Ben partili Cumhurbaşkanlığı sistemini söylediğimde muhalefet buna karşı çıktı. Partili Cumhurbaşkanlığı'nın olduğu ülkelerde daha seri karar alabilme imkanı oluyor.

Son seçimlerde aldığımız oy yüzde 50'ye yaklaşmıştık Cumhurbaşkanlığı seçimde ise yüzde 52 ile farklı açılardan oy alabildik. Buradaki en önemli unsur Türkiye'nin seri kararlar alabilmesi gereken bir idari yapıya sahip olması.

Bir rehavet var

Halk birçok şeyi birbirinden ayırma noktasına gelmiş. Anadolu'da bir sükunet bir rehavet var. Teşkilatlarda da bir rehavet var. Bu sessizlik ne netice doğuracak bilemiyoruz. Son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak.

7 Haziran seçimleri

Son ana kadar sürprizler dolu bir seçim olacağa benziyor.

Çözüm süreci

Bu terör örgütünün desteklediği siyasi yapı hiç bir zaman samimi olarak çözüm sürecine sarılmadı. Mersin ve Adana'da olan olayları ben ve Başbakan kınadı. Ancak olayları halen bize mal etme çabaları var. İnsanlar sokağa davet eden biriyle nasıl olur da çözüm süreci işleyebilir.

(HDP barajı aşamazsa Güneydoğu'da durum ne olur)Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. 

"Bunun bedeli ağır öderler"

(HDP barajı aşamazsa Güneydoğu'da durum ne olur)Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. Böyle bir adım atmaya kalkarlarsa bunun bedelini çok ağır öderler.

Demirtaş ve Öcalan'ın söylem farkı

Burada birbirinden bağımlı olmayan bir yapı var. İmralı'dan ne gelirse o olur böyle bir durum yok. 1 aydır İmralı ile görüşülemiyor diyorlar. Buna görüşmelere devlet karar verir. İmralı'nın görüşme trafiğini dağ belirlemeyecek. 

Öcalan Demirtaş karşısında gücünü yitiriyor mu?

Bu mesele bana göre bir tabu meselesi. İmralı Tabulaştırıldığı için oradan gelebilecek mesajların dağı siyasi hareketi etkilediği düşünülüyor. Burada biz bir Hukuk devleti olduğumu için bunları hukuk çerçevesinde yapmak durumundayız. Bu çiğnendiği zaman devlet B planını C planını devreye koyacaktır. Devletin böyle planları mevcut. 7 Haziran bir kırılma sürecidir. 

HDP'nin baraj altı kalması

Barajı aşamadığı takdirde görüşülmesi gerekirse hükümet karar verir ve görüşür. Bunu o günün şartları karar verecektir İlla görüşülecek diye bir durum yok.

HDP'nin parti olarak seçime gitmesi

Benim edindiğim bilgiler çerçevesinde İmralı'nın dışında gelişen bir durum. Dağı arkalarına alarak dışarıda olanların bir karar. İmralı'nın böyle düşündüğünü zannetmiyorum.

Aydınların derdi AK Parti'nin oylarını nasıl düşürürüz. Bütün hedef buna yönelik. Türkiye'yi  bölmeye yönelik. Hesaplarını hep koalisyon üzerine yapıyorlar. Batı'da bile ülkeler Koalisyon hükümetinden kurtulmak istiyorlar.

Son dönemde Türkiye'de ekonomik veriler çok güzel geldi. Beyfendiler bundan yine rahatsız oldular. Gurulanacakları yere rahatsız oluyorlar. 

Görmez zırhlı araç jesti

Erdoğan,  Diyanet İşleri Başkanlığı'na Cumhurbaşkanlığı tarafından zırhlı araç tahsis edileceğinin sorulması üzerine "Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, o makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik.

Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla da görüştüm. 'Sakın arabayı ortada filan bırakma' dedim. Mutabık kaldık" dedi.

Paralel yapı

Bu ihanettir. 2 sene öncesine kadar ABD'nin ne kadar emekli senato üyesi varsa alır getirirlerdi. Bunlar misafir diye bizde randevu verirdik. AK Parti'nin siyasi hayatın baktığımı zaman bizim 13 14 yıllık bir mazimiz var. bunların ise 40 yıllık bir geçmişi var. ABD 99'da bu ülkeden kaçan birine 400 dönüm bir arazi vermesi.

Ayrıca ABD'nin 160 farklı yerinde okulu var ve bunlar ABD tarafından destekleniyor. Bu okullarla ABD adeta bunları besliyor ve güçlü kılıyor. Biz konu ile ilgili her türlü adımı attık. Biz herkese aynı mesafede durduk ve bunları bu şekilde düşünmedik. 

Orada büyük bir para kaynağı var

İşin aslında kilidi dersaneler konusudur. Çünkü oradan büyük bir para kaynağı vardır. Böyle bir gelir kaynağı kaybolduğu zaman rahat duramadılar. Sınavlarda okullarda öğretilen derslerden değil bunların dersanelerinden öğretilenlerden sınav soruları çıkıyordu. Şimdi ise KPSS'yi görüyorsunuz. Şuna hiç bir şey onların istediği gibi olmuyor. 

Doğan Medyası'nın algı operasyonları

Doğan medyasının gazeteleri benim adaylık sürecimden başlayarak attığı manşetler ortada. İkili görüşmelerde böyle konuşmuyorlar. Sizden dürüstlük bekliyorum, dedim, ama olamadılar.

Şimdi de başyazıyla bana gönderme yapıyor. Sen ne yaparsan yap etrafından kimleri toplarsan topla köşe yazarların ne yazarlarsa yazsınlar ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım. İnandığım doğru bildiğim ne varsa bunları milletime anlatacağım.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul projesinden ısrarcıyım bunun her şeyi hazır. Bu projenin hızlıca uygulamaya konması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN