Erdoğan: Rejimin, SDG ile anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum

Erdoğan: Rejimin, SDG ile anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum

Grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'teki gelişmelere ilişkin, "Rejimin, SDG ile herhangi bir anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla Rusya seyahatimizle ilgili herhangi bir olumsuz durum yok. Büyük ihtimalle o gerçekleşecek" dedi.

'MÜNBİÇ'TE OLMAK DİYE BİR DERDİMİZ YOK'

Münbiç'teki gelişmelere ilişkin Erdoğan, "Rejimin, SDG ile herhangi bir anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Bizim derdimiz, bu toprakları sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu istiyoruz. Yoksa, 'Bize bunu verin' diye bir derdimiz yok. Bizim özellikle Münbiç'te olmak diye bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var o da şudur; ama Rusya ama rejim, terör örgütü YPG/PYD'yi buradan çıkarmalarıdır."

19-10/16/20191016_2_38775028_48531083.jpg

Amerika seyahatinin gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek bir durum olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Çünkü kongredeki bu yapılan tartışmalar, müzakereler, konuşmalar; şahsım, ailem, bakan arkadaşımla ilgili olan bütün bu özellikle değerlendirmeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı çok büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmemektir. Dolayısıyla böyle bir durum karşısında bunun değerlendirilmesinden daha doğru bir şey olamaz. Değerlendirip ondan sonra kararımızı veririz."  

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN