Erdoğan: Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık

Erdoğan: Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24'e verdiği demeçte "Hava sahasını ihlal eden uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilseydik farklı davranırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AFP'de yer alan habere göre uçak düşürüldükten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla aradığını, ancak yanıt alamadığını belirten Erdoğan, "Uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilseydik farklı davranırdık" dedi.

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda uçağın milliyetinin bilinmediğini, uyarılara yanıt alınamaması üzerine vurulduğunu söylemiş, uçağın Rusya'ya ait olduğu için vurulmadığını kaydetmişti.

"Rusya Devlet Başkanı Putin'le 30 Kasım'da Paris'te görüşme konusunda talepte bulundum ama henüz yanıt alamadım" diyen

Erdoğan, ayrıca Suriye'de operasyon yürüten ülkeler arasında terörle mücadele konusunda yeterli işbirliği bulunmadığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN