Erdoğan: Sinsi faaliyetler amacına ulaşamayacak

Erdoğan: Sinsi faaliyetler amacına ulaşamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşu töreninde konuştu. Erdoğan, "Dün dedeleri arkalarına bakmadan kaçanlar bugün bizimle ilgili hayaller kurmaya başladılar. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbirinde amacına ulaşamayacaklardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşu töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ile birlikte Sütçü İmam’ı, Senem Ayşe’yi ve tüm istiklal gazilerini yad ediyorum. Vatanımızın bekası için canını esirgemeyen bütün şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Maraşlıların 12 Şubat 1920 tarihinde kazandıkları zaferle işgalcilerin Anadolu’da barınamayacakları ilan edildi. Tarih sayfalarına 'kendi kendini kurtaran şehir' olarak geçmiştir. Maraş halkının yaşadığı acılar bir asır sonra hala çok tazedir. Sizler ateşi kanla önlemenin sırrını elinizde tutuyorsunuz.

Vatanı, bayrağı, istiklali uğruna canını feda eden Kahramanmaraşlılar bütün dünyaya bizim nasıl bir millet olduğumuzu göstermiştir. Çanakkale’de vatanı savunurken omuz omuza çarpışan bu milletin kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Kahramanmaraş'a ikinci üniversiteyi kurduk. Yurt binaları inşa ettik. Gençlik merkezleriyle Kahramanmaraş'ı donattık.

Hızlı tren hattını tamamladığımızda Kahramanmaraş - Gaziantep arası 53 dakika olacak.

"SİNSİ FAALİYETLER AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Dün dedeleri arkalarına bakmadan kaçanlar bugün bizimle ilgili hayaller kurmaya başladılar. Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı saldırıları, bir asır önceki hayallerini yeniden tedavüle koyma çabalarıdır. Derslerini her fırsatta veriyoruz. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbirinde amacına ulaşamayacaklardır.

"AB'Yİ TERÖRE KARŞI İLKELİ TUTUM SERGİLEMEYE DAVET EDİYORUM"

Yine geçtiğimiz haftalarda Belçika'da terör örgütünü destekleyen nitelikte karar alındı. Kendi yargı organının kararlarına uymayan bir AB'nin ne güvenilirliği, ne de itibarı kalır. Bugün teröristlere kucak açanlar yarın aynı dert onlara çöreklendiğinde karşılarında dert anlatacak kimseyi bulamazlar. AB'yi terör karşısında ilkeli bir tutum sergilemeye davet ediyorum.

Bu sinsi faaliyetlerden biri geçtiğimiz gün AP'de yaşandı. Kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler misafir edilip konuşturuldu. HDP ve Saadet Partisi vekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz bu vekillere ve partilere karşı işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar.

"GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR"

Türkiye, sınırlarının ötesindeki güvenlik koridorlarından ekonomiye kadar her alanda tarihi bir mücadele yürütüyor. Kahramanmaraş'ın güvenliği, Suriye'deki başarımızdan geçiyor. Akdeniz sahillerimizin güvenliği, Libya'daki mücadelemizin başarısından geçiyor. Ekonomimizin selameti; savunma sanayiinden yüksek teknolojiye kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarısından geçiyor.

Kafaları ve kalpleri kendi kısır siyasi çıkarları için çalışanlar, elbette bu büyük mücadelenin anlamını kavrayamıyor.

Kahramanmaraş'tan bir kez daha ifade ediyorum: Ne yaparsanız yapın Türkiye 2023 hedeflerine Allah'ın izniyle ulaşacaktır. Bu kararlılığımızdan gözleri korkanlar, bozulan oyunlarının hıncıyla giderek daha pervasız şekilde üzerimize geliyor. Biz de diyoruz ki: Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN