Erdoğan: Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet!

Erdoğan: Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe'de hukukçuları ağırladı. Konuşmasında FETO ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Paralel Yapı'nın üç katmandan oluştuğunu söyledi ve o katmanları saydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) heyeti ile bir araya geldiği öğle yemeğinde konuşma yaptı.

15-10/22/er1.jpg

"Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet"

"17-25 Aralık" operasyonlarına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz tüm enerjimizi ve zamanımızı adalet sistemimizin yeniden yapılanmasına ayırmışken, 17-25 Aralık 2013 tarihinde, yargı içindeki bir çetenin ki bu çete, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ise ihanet olan bir çetedir. Emniyet içindeki bir grupla birlikte hükümete ve şahsıma yönelik bir darbe hazırlığı içinde olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Aldandık. Niye? Bakıyorsun tabanda ibadet var, ortada da ticareti görüyorsun ama tavanda ihaneti doğrusu tespit edememenin orada zaafı içinde olduk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Mayıs'ta Yassıada, 12 Eylül'de Mamak'ta yargılama yapanlarla 28 Şubat'ta darbecilerin karşısında 'hazır ol'da duranlarla 17-25 Aralık'ta gerçek yüzlerini ortaya koyanların hiçbir farkı yoktur. Hatta bu yapı, milletimizin kutsal değerlerini istismar etmesi sebebiyle diğerlerinden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli, çok daha tahripkardır" dedi.

15-10/22/er2.jpg

"Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz"

İmam denilen kişilerin emrine giren hakim ve savcılar adalete büyük zarar verdi. Bunlardan bazıları kaçtı, bazıları hesap veriyor. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Hesap verecekler. İnlerine girdik girmeye devam ediyoruz. Yargı içinde paralel yapı terör örgütü içinde ne kadar kişi varsa bunun hesabını verecektir. Yargının içinde hala bu yapının mensupları var. Hani sen savcıydın haklıydın niye kaçtın? Kaçma gel kendini savun.

15-10/22/er4.jpg

27 Mayıs'ta Yassıada, 12 Eylül'de Mamak'ta yargılama yapanlarla 28 Şubat'ta darbecilerin karşısında 'hazır ol'da duranlarla 17-25 Aralık'ta gerçek yüzlerini ortaya koyanların hiçbir farkı yoktur. Hatta bu yapı, milletimizin kutsal değerlerini istismar etmesi sebebiyle diğerlerinden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli, çok daha tahripkardır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN