Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur

Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur

İstanbul'da IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda konuşan Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 gerilimine ilişkin ''F-35'ler konusunda dayatmaya maruz kalıyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye'nin 17 yılda savunma sanayinde elde ettiği kazanımları en iyi göreceğimiz işte bu fuardır. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı çok daha ileriye taşıyacak adımları da hep birlikte atacağız.Coğrafyamızda son bin yıldır Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürebilmemizi, etkili bir savunma alt yapısına sahip olmamıza borçluyuz. Bazıları Türkiye'nin geçmişini bir asırdan ibaret sanıyor.

19-04/30/20190430_2_36226125_44045455.jpg

Son dönemde yaptığımız atılımlar tarihi süreklilik içinde okunmalıdır. Kutül amare zaferimizin 103. yıl dönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi bir kez daha hayırla yad ediyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge dünyadaki siyasi krizlerin en yoğun olduğu yerdir. Dünya bugün tüm insanlığın ortak ihtiyacı olan istikrar iklimini tehdit eden gelişmeler nedeniyle diken üstündedir. Tek taraflı güç kullanma giderek daha sık kullanılan bir yoldur. İhtilafların çözümü konusunda askeri seçenekler daha çok konuşulmaya başlandı.

TÜRKİYE'SİZ BİR F-35 PROJESİ ÇÖKMEYE MAHKUMDUR

Türkiye gibi, neredeyse kesintisiz bir şekilde terörle mücadele eden ülkelere savunma sanayi alanlarında gizli veya açık ambargo uygulanıyor. Suriye’de bir terör örgütüne bize parayla verilmeyen silahların yığıldığını takip ediyoruz. Libya’daki gelişmeler de bunu çok açık ortaya koyuyor. Kendileri binlerce km öteden tehdit algıları üretip üzerine gidenler meşru hassasiyetlerimizi görmezden geliyor. Türkiye savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiştir, etmeyecektir.

19-04/30/20190430_2_36226125_44045456.jpg

Bugünlerde F-35 konusunda dayatmaya maruz kalıyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur.

Teknolojinin lokomotifi savunma sanayidir. Teknoloji farklı boyutlara sahip olması sebebiyle birlikte iş yapma kültürünün gelişmesi zorunlu kılıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Terörle mücadelede İHA'lara ihtiyaç duyduğumuzda müttefiklerimizden yardım istedik, destek alamadık. Bugün Türkiye silahlı ve silahsız İHA'lar konusunda dünyada söz sahibi konumuna gelmiştir. Kendimizin ve dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıyı kurmakta kararlıyız.

19-04/30/20190430_2_36226313_44045682.jpg

Savunma sanayii başkanlığımızın portföyünde 690'dan fazla başlıkta çalışma var.

Uluslararası savunma sanayi fuarımızın başarılı geçmesini temenni ediyor, tüm katılımcı ve misafirlerimize teşekkür ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN